Op vakantie naar het Meer van Lugano

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Zwitserland is een fraai land wat bekend staat om zijn prachtige bergachtige landschap, jaarlijks zijn er de ook veel Nederlanders die een vakantie ondernemen richting dit land. Vooral om er actief bezig te zijn, vooral wandelen en fietsen is er erg populair.
Maar Zwitserland heeft meer te bieden dan alleen bergen en prachtige vergezichten. Een aanrader is wat dat betref het Meer van Lugano. Hieronder een beschrijving wat dit meer en omliggende regio u te bieden hebben.

De plaats Lugano, een aanrader

Het Meer van Lugano is vernoemd naar de gelijknamige plaats en hoewel het meer oorzaak is dat vele toeristen in deze regio een vakantiehuis huren is het wel zo dat ook het stadje Lugano de moeite meer dan waard is.
De stad richt zich op de liefhebber van kunst en cultuur. Er zijn dan ook diverse ateliers en musea te vinden, maar ook het aanbod van divers tentoonstellingen is de moeite waard.
Ook zijn er diverse parken waar u heerlijk op uw gemak kunt rondwandelen. De combinatie van fraai architectuur, prachtige pleinen en het nodige groen maakt het dat de stad Lugano een natuurlijke grandeur uitstraalt. Dus als u tijdens uw vakantie in de buurt van Lugano bent, breng dan ook eens een bezoekje aan deze kleinschalige stad. Ook kunt u ervoor kiezen om in de plaats zelf een accommodatie te huren.

Het Meer van Lugano en haar directe omgeving

Als u van plan bent een vakantie door te brengen in Zwitserland dan is het huren van een vakantieverblijf aan het Meer van Lugano een goede keus.
Zowel het meer zelf als zijn directe omgeving bevatten alle ingrediënten voor een leuk verblijf in deze regio. Hoewel steeds meer vakantiegangers deze Zwitserse streek vlak aan de grens van Italië weten te vinden is hier gelukkig nog geen massatoerisme.
Ook voor een wandelvakantie is dit een perfecte plek, hier zorgen de twee bergen Monte Brè  en Monte San Salvatore wel voor, de actieve vakantieganger kan hier heerlijke wandelingen maken en op de top aangekomen wordt deze getrakteerd op prachtige vergezichten.
Het Meer van Lugano zelf leent zich perfect voor allerlei vormen van watertoerisme, vooral een boottocht maken scoort hier hoog op de wensenlijstje van de toerist. Maar ook watersport kan hier volop bedreven worden.
Dit alles maakt het Meer van Lugano tot een perfecte plek voor een vakantie, een vakantiehuis huren in deze regio is dan ook een absolute aanrader. Komt u ook een keer naar deze unieke regio van Zwitserland.

Meer van Lugano, een unieke vakantieplek

Om het maar kort samen te vatten heeft het Meer van Lugano veel te bieden aan de vakantieganger en de toeristische sector speelt hier ook prima op in en legt de buitenlandse toerist in de watten.
Deze Zwitserse regio heeft een heerlijk klimaat en de natuur is prachtig. Er is een prima aanbod van vakantiehuizen en hotels te vinden in en om Lugano. Het heeft een rijk cultureel leven en van hieruit kunt u bovendien diverse leuke uitstapjes maken.
Het is een aanrader om eens een vakantie door te brengen aan het meer van Lugano.

Vakantie doorbrengen in Noorwegen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Als 2de woning makelaar uw doelgroep vinden

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen