Vakantie doorbrengen in Noorwegen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Noorwegen is een land vol contrasten. Imposante berglandschappen, bossen, ruige hoogvlaktes en magische fjorden maakt Noorwegen tot één van ’s werelds mooiste landen. Er valt veel te beleven voor iedereen die houdt van avontuur, cultuur en sportieve activiteiten. Noorwegen en natuur: eigenlijk synoniemen. Synoniemen voor heel veel moois.

Voor zowel families met jonge als oudere kinderen, maar ook voor doorgewinterde toeristen en avonturiers is Noorwegen een erg aantrekkelijke vakantiebestemming.

Uw verblijf in Noorwegen

Noorwegen is een land met schitterende natuur. Waar u ook overnacht, het is er adembenemend mooi. Bijvoorbeeld op een camping. Lekker midden in de natuur met uw eigen tent of caravan/camper. Of u huurt een kampeerhut (eenvoudige houten tent zullen we maar zeggen, met meestal 4 slaapplaatsen, 2 x stapelbed, tafel, stoel, elektra en verwarming).

Wilt u iets meer luxe dan is een hotel ook een goede mogelijkheid. Dit is vaak wel de duurste optie. Alhoewel er ook eenvoudige hotels bestaan en er zijn pensions/B&B mogelijkheden.

Kiest u voor comfort midden in de natuur dan zijn vakantiehuizen een hele goede verblijfslocatie. Deze zijn er in Noorwegen van eenvoudig tot luxe.

Via ScandiLuxe zijn bijvoorbeeld middenklasse tot luxe vakantiehuizen te huur gelegen op schitterende locaties in Noorwegen. Voor zowel u zomer als winter vakantie dus een perfecte keuze. Vaak liggen deze vakantiehuizen in schitterende wandelgebieden, waar in de winter weer veel langlauf mogelijkheden zijn. Bergmeertjes om in te vissen en zwemmen liggen veelal op loopafstand.
  

Bijzondere activiteiten in Noorwegen

Wandelen en eten

Meer interesse in een stad? Boek deze activiteit dan in Stavanger. Je maakt een wandeling door diverse wijken en de historische kern van deze stad alvorens je aanschuift voor een heerlijk diner.
 

Vissen in oostelijk Noorwegen

  

Vissen op een traditionele manier? Dit kan met de organisatie Spydspissen in het Sølenmeer in de provincie Hedmark. Hedmark ligt in het oosten van Noorwegen en met zijn mooie natuur, wildstromende rivieren en velen bergen en bossen kan men hier heel actief bezig zijn. Spydspissen Wilderniss Adventure organiseert een tal van activiteiten met respect voor de natuur. Kayaken, kanoen, paardrijden en in de winter hondeslee tochten. Forelvissen in de Mistra rivier is trouwens ook een echte aanrader voor visliefhebbers.

 

Peddelen bij de poolcirkel

Heerlijk om tussen eilandjes te peddelen in de ruige natuur van Helgeland, gelegen bij de poolcirkel. Verhuur van Kajaks is mogelijk via Havonomaden Kajak Centrum.

Cursussen en tochten onder begeleiding van een gids kan ook hier voor u geregeld worden. ’s Avonds nog even naar de pub om elkaars ervaringen van de dag uit te wisselen.

 

Noorwegen, puur natuur !!

Creditcard: erg handig tijdens de vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Op vakantie naar het Meer van Lugano

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen