Vakantie doorgebracht op Kustpark Texel

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Texel is het beste bereikbare eiland van de Wadden en dus ideaal voor een paar daagjes ertussenuit

Onlangs hebben wij een lang weekend doorgebracht op een vakantiepark bij de Texelse plaats de Koog. Dit park valt onder Roompot vakantieparken en in dit artikel kunt u relevante informatie vinden over onze bevindingen op dit Waddeneiland. En natuurlijk onze mening over Kustpark Texel zelf. Wij hopen dat u hierdoor een beeld krijgt over de kwaliteit van het vakantiepark en de mogelijkheden van het eiland als vakantiebestemming.

Wat voor soort vakantiehuis hebben wij gehuurd op Texel

Een vakantie doorbrengen in het eigen Nederland kan erg leuk zijn. Wij kozen ervoor om een chalet te huren op Kustpark Texel. Wij waren met vier personen (twee volwassenen en twee kinderen) en mede daarom maakten wij de keuze voor dit type vakantieaccommodatie. De vakantiewoning die wij hadden gehuurd had een enigszins gedateerde inrichting en je waande je daardoor enigszins in de tachtiger jaren.
Wel was ons vakantiechalet perfect schoongemaakt en hiervoor dan ook een compliment. De indeling van het huisje was ook perfect.
Wat wij wel als enigszins hinderlijk hebben ervaren was de aanwezigheid van de vele katten die rondom de chalets rondliepen. Denk dat het er minimaal een stuk of vijftien waren.
Voor de kinderen was er op dit gedeelte van het park niet veel te beleven, er staan op de plattegrond van het vakantiepark diverse speeltuintjes afgebeeld. In de praktijk ging het vaak om een kleine glijbaan en eventueel nog een tweede speelinstrument.

Wat voor accommodaties waren er nog meer te vinden op Kustpark Texel

Naast de chalets die je op dit Roompot park kunt boeken was het ook zo dat er ook grotere stenen vakantiehuizen te huur werden aangeboden op Kustpark Texel. Vooral de meest luxe variant zag er schitterend uit aan de buitenkant. Dit waren ruime recreatiewoningen met daarbij een grote tuin bestaand uit een grote lap gazon. Deze vakantiehuizen zijn veelal eigendom van particulieren die ze via Roompot Vakantieparken te huur aanbieden aan de toeristen. Wij zagen trouwens bij de plaatselijke makelaar dat deze vakantieaccommodaties ook als tweede huis te koop werden aangeboden.
Hoe de vakantiewoningen ervan binnen uitzien weten we niet maar waarschijnlijk zal de inrichting redelijk luxe zijn. Tenminste op de huurprijzen van Roompot afgaande.

Onze beoordeling van Kustpark Texel en zijn omgeving

Dit vakantiepark bij de Koog is prachtig gelegen als uitvalsbasis. Het centrum van het dorp is circa 500 meter dus ook te voet prima te doen. In de Koog zijn talloze restaurants te vinden. Ook zijn er enkele eetgelegenheden die zich met name richten op gezinnen met jonge kinderen. Dus mensen die een gezinsvakantie op Texel doorbrengen is dit een aanrader. Ook het winkelaanbod in de Koog is redelijk, maar wilt u echt winkelen dan is de grootste plaats van het eiland, Den Burg de beste optie.
De Koog is centraal gelegen op het eiland en van hieruit kun je dus ook per fiets Texel prima verkennen. Het Ecomare ligt op twee kilometer en er zijn in de buurt meerdere musea en dergelijke te vinden. Nadeel is wel dat het strand verder weg is dan je denkt. Er wordt je min of meer voorgehouden dat dit op loopafstand van het vakantiepark is te vinden, maar in de praktijk is het toch op meer dan twee kilometer afstand gelegen. Met jonge kinderen naar het strand lopen is valt dus tegen.
Kustpark Texel zelf viel een beetje tegen. Niet zozeer om het chalet welke wij hadden gehuurd want dit was verder prima en de grotere stenen vakantiehuizen zullen dat ook wel zijn is onze verwachting. Echter is het wel zo dat het vakantiepark enigszins gedateerd is en niet al te veel faciliteiten heeft. Er is een binnenzwembad van behoorlijke afmetingen. Leuk is het golfslagbad en de relatief lange waterglijbaan. Maar je ziet wel dat dit zwembad zijn beste tijd heeft gehad. Verder is er een receptie met daarbij een restaurant en winkel.
Ook is hier dagelijks enige animatie voor de kinderen. Voor de sportliefhebbers is er een basketbalveld en een viertal tennisbanen. Ook is dit een perfecte omgeving voor mensen die willen hardlopen.

Eindbeoordeling Kustpark Texel en omliggend gebied

De Waddeneilanden zijn een prachtige vakantiebestemming en Texel is een dan ook een aanrader. Wij hebben op zich een leuke vakantie doorgebracht op het grootste Waddeneiland. De omgeving is heerlijk om even uit te waaien en ook de Koog is een leuk dorp, het aanbod van vakantiehuizen in de Koog is trouwens zeer breed. Over het Kustpark Texel zijn we zowel positief als negatief. Het is goed dat je de keuze hebt uit verschillende types vakantiewoningen, je kunt dus kiezen voor de luxe vakantievilla’s maar ook een chalet is mogelijk. Inrichting misschien niet het meest modern maar de accommodatie is perfect schoon en goed onderhouden.
Nadeel van dit Roompot vakantiepark op Texel is dat het dit vakantiepark gedateerd is en eigenlijk een upgrading nodig heeft. Onze verwachting is dat dit de komende jaren ook wel zal gaan gebeuren anders ziet de toekomst er ondanks de prima ligging niet goed uit.

Heeft de 2de huizen markt de bodem bereikt ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Online reiswinkel wint terrein

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen