Online reiswinkel wint terrein

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Boeken met een kopje koffie vanachter je laptop. Snel en handig!

De reisbranche heeft de laatste jaren een omslag gemaakt. Van de traditionele reiswinkels naar de online boekingswebsites. De traditionele reisbureaus hebben het dan ook steeds moeilijker en steeds meer vakantiewinkels stoppen ermee. Ook de meest recente uitkomsten laten zien dat de populariteit van het online boeken van een vakantiehuis dan wel accommodatie + vliegticket nog steeds stijgende is.

Vakantiewoning huren binnen Europa, consument kiest voor het internet

Wie vroeger een vakantie in een Europees land wou doorbrengen ging eerst naar het plaatselijke reisbureaus en kwam met een stapel vakantiebrochures weer thuis. De vervolgstap was om thuis enkele vakantieparken te selecteren en opnieuw langs het reisbureau te gaan. De voorkeur van een vakantiewoning of andersoortige accommodatie of vakantie werd doorgegeven en met een beetje geluk was het vakantieadres nog te reserveren.
Op het internet gaat het tegenwoordig wel anders. De meeste mensen die ervoor kiezen om een vakantiehuis in landen als Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Turkije of Italië te huren kruipen achter de desktop, laptop of tablet en gaan zelf op zoek naar een geschikt vakantieadres. Als dit eenmaal gevonden is en het blijft dat de huurprijs binnen het budget valt en de accommodatie nog vrij is in de geplande vakantieperiode maakt de consument in veel gevallen zelf de boeking op de reiswebsite rond.
Op deze manier is het mogelijk goedkoop op vakantie te gaan en de vakantiewoning van uw voorkeur te boeken. Ook het apart regelen van een vliegticket is tegenwoordig via het internet snel gedaan. Bovendien raakt de consument steeds beter gewend aan deze manier van zelf de vakantie regelen. De reiswebsites scoren ook goed bij de bezoekers op het internet. Het meest recente rapport geven ze deze een rapportcijfer van bijna een acht.
Ook Recreatiewoning.nl merkt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om op onze website een vakantievilla te huren. Wij zijn niet zozeer een prijsvechter maar richten ons met name op de vakantieganger die een accommodatie met karakter zoekt met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Buiten europa doet het traditionele reisbureau nog wel goede zaken

Hoewel het boeken van een vakantiehuisje binnen Europa en dan met name in eigen land in toenemende mate door de toerist zelf wordt gedaan is het wel zo dat het doorbrengen van een vakantie op een ander continent een andere zaak is. Voor een reis naar Zuid-Afrika, Brazilië, Thailand en Australië wordt over het algemeen nog wel zaken gedaan met het reisbureau. Hier zou een de vakantiebranche ook op moeten inspelen, een reiswinkel heeft zijn meerwaarde vooral op het vlak van serviceverlening. Bij een verre reis heeft de consument over het algemeen meer vragen ook zal doorgaans het boekingsbedrag een stuk hoger liggen. Door deze zaken zal men langer nadenken en alles helemaal helder willen hebben voordat met overgaat tot boeken van een vakantie.
De reisbureaus van nu moeten een optimale services verlenen en ook erg flexibel zijn. Je zou dan moeten denken aan afspraken buiten de gezette winkeltijden en medewerkers van reiswinkels zullen ook thuis bij klanten moet afspreken.

Vakantie doorgebracht op Kustpark Texel

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Online verhuren? denk aan het fotomateriaal!

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen