Vakantie in Kranj

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

De plaats Kranj een pareltje in Slovenië

Kranj is gelegen in het noordwesten van Slovenië in de regio Gorenjska. De stad ligt aan de rivier de Sava en is gelegen aan de voet van de Alpen. Met zo’n 40.000 inwoners is het de vierde stad van het land. Vroeger was het een bekende handelsstad en werd het ook drukbezocht door veel mensen. Tegenwoordig trekken niet heel veel toeristen meer naar de stad. Er zijn slechts een handjevol bezienswaardigheden die je in een dag wel gezien kunt hebben. Het meest indrukwekkende uit de stad is het historische centrum.

Klimaat

De stad kent een relatief aangenaam klimaat. In de zomermaanden kun je rekenen op temperaturen rond de 23 tot 26 graden Celsius. In de avond en nacht kan de temperatuur echter wel weer flink afkoelen. Als je in de zomermaanden heen gaat, is het dus wel raadzaam om ook wat truien en lange broeken mee te nemen. Tijdens de winterperiode kan het flink gaan sneeuwen in de stad. De temperatuur overdag is namelijk rond het vriespunt. Als de temperatuur onder het vriespunt is, kan het flink gaan sneeuwen in de stad. Vanwege haar ligging valt er relatief veel regen in de stad.

Bezienswaardigheden in Kranj

In Kranj kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het oude stadscentrum, het Kieselstein Castle en de Saint Matthew kerk. Je kunt deze drie bezienswaardigheden in principe allemaal binnen een dag bekijken. Niet veel toeristen blijven dan ook dagenlang in de Sloveense stad.

Oude stadscentrum

Het oude stadscentrum van de stad staat vol met historische gebouwen en bezienswaardigheden. Het is dan ook beschermd cultuur erfgoed van het land. In het interessante stadscentrum staat onder andere een prachtig stadshuis, de oude stadsmuur en diverse oude gebouwen. Het centrum is wel relatief klein, maar ook erg gezellig. Je kunt er ook gezellig winkelen. In de zomermaanden kun je ook op het terras zitten.

Kieselstein Castle

De Kieselstein Castle is een prachtig kasteel uit de dertiende eeuw. Vroeger werd het gebouwd als verdediging van de stad. Het kasteel staat dan ook op een strategische plek. Het bouwwerk is vernoemd naar Janž Khiessl, een baron die in de zestiende eeuw woonachtig was in het gebouw.

Saint Matthew Kerk

De Saint Matthew Kerk is de lokale kerk van het stadje. Het werd gebouwd in 1508 in een gotische bouwstijl. De klokkentoren van de kerk werd er pas later bijgebouwd in 1723. De kerk is, zoals de naam al doet vermoeden, gewijd aan Saint Matthew: één van de twaalf apostelen van Jezus.

Vervoer

Op zo’n zeven kilometer afstand van het stadscentrum ligt de internationale luchthaven Brnik. Je kunt vanaf de luchthaven met de taxi of bus naar het centrum reizen. Als je aangekomen bent in het centrum van de stad, kun je alles gemakkelijk met de voet bereiken. Als je naar Ljubljana bent gereisd, kun je vanaf daar vliegen naar Kranj. Je kunt er echter ook voor kiezen om met de bus te reizen.

De goedkoopste vliegtickets binnen Europa

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

juridische documenten aankoop 2de huis Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen