Vakantierecensie: Corfu

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

In de top 10 Griekse eilanden behoort Corfu zeker thuis

een vakantie van acht dagen op het Griekse eiland Corfu. Griekenland heeft vele honderden eilanden welke door toeristen wordt aangedaan. Ik heb er zelf ook al een aantal bezocht maar het eiland Corfu is toch wel een echt parel te noemen.

Een vakantiehuis gehuurd bij Hotel San Stefano te Benitses

Hieronder krijgt u een impressie van onze vakantie welke wij hebben doorgebracht in Griekenland. Om precies te zijn het eiland Corfu. U krijgt van mij een recensie over de accommodatie, maar daarnaast ook een impressie van dit Griekse eiland zelf.
En niet te vergeten de plaats waar wij verbleven Benitses.

De bereikbaarheid van Corfu

Wij hebben gevlogen vanaf het vliegveld FMO te Münster, dit vliegveld ligt vlak over de grens in Duitsland. Het vliegveld wordt steeds populairder onder Nederlanders. Dit doordat het parkeren relatief goedkoop is en het verder een prima vliegveld is waar je snel kunt inchecken. We hebben gevlogen met de Duitse maatschappij Air-Berlin en ook deze maakte een prima indruk op ons.
De vliegtijd op Corfu is iets meer dan twee uur en dus prima te doen. Als u vanuit Nederland op dit eiland wilt vliegen is dit trouwens ook mogelijk.

Faciliteiten van vakantiecomplex San Stefano

Het complex bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk een hotel met aardig wat kamers, enkele vakantieappartementen en een aantal vakantiehuizen. Het hotel was veruit de grootste tak van dit vakantiecomplex.
Mensen die een hotelkamer geboekt hadden maakten allemaal gebruik van het all inclusive principe. Eten en drinken zaten dus bij de prijs in. Het hotel werd bevolkt door circa 90 % Duitsers en erg vreemd is dit niet want Corfu is erg populair onder mensen uit dit land.

Wat betref de faciliteiten springt het schitterende zwembad eruit. Het water is kristalhelder en de afmetingen van het zwembad zijn erg groot. Om het zwembad heen staan er voldoende ligstoelen en ook is er een special overkapping waar je kunt gaan liggen als de zon te fel wordt. San Stefano ligt op een berghelling en vanaf het zonneterras heb je een schitterend uitzicht over de zee.
Bij het zwembad bevinden zich onder andere een zwemmersbar welke erg populair is bij onze oosterburen. Er is een tafeltennistafel en ook is er een beachvolley veld.
Ook heeft San Stefano zijn eigen privé strand, tweemaal per uur gaat er een shuttlebus vanaf de hoofdingang welk u in circa vijf minuten naar dit kiezelstrand brengt.

San Stefano richt zich vooral op gezinnen met kinderen, niet alleen het prachtige zwembad draagt hier aan bij, maar vooral het animatieteam is erg actief. De hele dag door worden erg activiteiten georganiseerd. Als je geen kinderen hebt gaat het op een gegeven moment irriteren als elke half uur iemand van het animatieteam zit te pushen om toch eens mee te doen aan een activiteit. Overdag moet je dan denken aan bijvoorbeeld waterpolo, volleybal en waterfitness. Maar ook tegen de avond is er voor kinderen en ouderen een programma. Er is theater, toneel, muziek optredens en karaoke.
Doordat de drank en het eten van de hotelgasten is inbegrepen en er daarnaast voor het nodige vertier wordt gezorgd maakt het dat een deel van de gasten het complex niet eens afgaat en dus de hele vakantie op Corfu binnen de poorten van San Stefano verblijft.

Beoordeling accommodatie San Stefano

In tegenstelling tot de meeste mensen hadden wij geen hotelkamer op dit complex maar een vakantiehuis, deze lagen afzonderlijk van het hotel iets lager op de berg. Ik kan over de kwaliteit van het hotel niets zeggen, maar de vakantiewoning welke wij hadden gehuurd viel toch wel enigszins tegen. Het bestond uit een keuken met daarbij één slaapkamer + badkamer, er bovendien had je een terras met een klein stukje gazon tot je beschikking.
Het vakantiehuisje was maar matig schoongemaakt en ook de inrichting was gedateerd. Op het terras kon je op zich prima zitten, alleen was het jammer dat het struikgewas en bebossing het zicht ontnam op de zee. Ook het gazon zag er slecht onderhouden uit, dit werd nog het best gekenmerkt door het schamele boompje wat erin was gepland maar welke al lange tijd geen water meer had gekregen.
Wel was het leuk dat onze vakantieaccommodatie lekker rustig was gelegen en je wel de nodige privacy had, dit was fijn als je een hele dag het animatieteam in je nek had gehad.

Beoordeling vakantiepark San Stefano te Corfu

De ligging van het complex is werkelijk schitterend met zijn circa honderd meter op een bergrug met een werkelijk oogverblindend uitzicht over zee. Ook het zwembad was fantastisch en superschoon, werkelijk een pareltje. Ook wat het heerlijk rustig gelegen, het dorpje Benitses was bijvoorbeeld toch nog op circa één kilometer afstand. Hier liepen wij tegen de avond vaak heen om uit eten te gaan.
Onze accommodatie daarentegen viel niet mee, wij hadden ook het idee dat het eigenlijk vooral om de hotelgasten draaide en dat ze de verhuur van enkele vakantiehuizen  en appartementen er min of meer enigszins bij deden.
Ook het all inclusive concept is niet aan ons besteed, maar dit kunnen we San Stefano natuurlijk niet kwalijk nemen. Over de hotelkamers kunnen wij helaas geen oordeel vellen, maar mijn verwachting is dat deze kwalitatief beter zijn dan de vakantiewoningen die ze verhuren.

Wat vonden wij van het eiland Corfu

Wij waren wel eens vaker in Griekenland geweest en je gaat automatisch vergelijken. Enkele jaren eerder waren wij op vakantie geweest op het Griekse eiland Kreta en hadden hier een fantastische tijd gehad. Wij kwamen erachter dat Corfu een ander soort eiland is, wat niet wil zeggen dat het minder mooi is, integendeel.
Toen wij de vakantie doorbrachten op Corfu was dit in de tweede helft van september. Het eiland ligt dicht tegen de oostkust van Griekenland en Albanië aan en zuidelijk van de “hak” van Italië. Dit maakt het dat het klimaat in het naseizoen al wel iets grilliger kan zijn. Wij hebben dan ook één dag regen gehad en ook op andere dagen waren er enkele regenbuien. Dit verklaarde wel direct waarom Corfu zo’n prachtige groene uitstraling heeft. Ook kun je in mistvelden komen als je wat hoger de bergen ingaat.
Als je alleen maar voor de zon op vakantie gaat dat moet ik Corfu afraden hoewel het in het hoogseizoen wel degelijk een zonbestemming kan zijn, maar het klimaat is hier wel anders dan bijvoorbeeld westelijker gelegen Griekse eilanden.
Corfu heeft wel een spectaculaire natuur te bieden en er is ook diverse cultuur en architectuur te vinden. Griekenland heeft natuurlijk honderden eilanden waar toeristen op vakantie naar toe gaan, Corfu is in Nederland niet echt bekend bij de toeristen en dat is ons inziens onterecht.

Wat hebben wij gedaan tijdens onze vakantie op Corfu

Omdat wij slechts acht dagen door zouden brengen en we een drukke tijd achter de rug hadden, hebben wij besloten om niet elke dag een activiteit te ondernemen maar ook de nodige tijd aan het zwembad van het vakantiepark door te brengen.

Safari tour

Wij hebben één dag van onze vakantie doorgebracht met een dagexcursie door de achterlanden van Corfu heen. Dit was een georganiseerde tour, een gids reed voorop en de vakantiegangers welke dit tripje hadden geboekt konden volgen in een Jeep. Je mocht zelf rijden en ondanks dat het weer die dag niet super was (mist en regen) is het toch een erg leuke dag geworden. De binnenlanden zijn zeer divers en dikwijls had je prachtige vergezichten over bergen, bossen en meren. Ook kwamen we door bergdorpjes waar nog slechts enkele mensen woonden en in één geval zijn we in een verlaten dorpje geweest. Naarmate je de dunbevolkte en hoger gelegen gebieden in ging werd het wegdek (of zandweg) steeds slechter en bovendien steeds smaller. Op een gegeven moment ging je langs diepe ravijnen en als er dan een tegenligger aankwam was het zaak elkaar stapvoets te passeren en de autospiegels in te klappen. Ook kon het zomaar voorkomen dat er op de weg koeien of geiten liepen. Het was wel duidelijk dat dit deel van het eiland nog erg authentiek is.
Al bij al was dit een erg onderhoudende vakantiedag op het Griekse eiland Corfu.

Bezoek gebracht aan het Achilion Palace

Dit is beter bekend bij veel mensen als het zomerverblijf van keizerin Sisi uit Oostenrijk. Zij verbleef gedurende enkele jaren op gezette tijden op Corfu.
Het is een werkelijk schitterend gebouw waar op gezette tijden excursies worden gehouden. Je kunt helaas niet het hele paleis bezichtigen maar het geeft je wel een kijkje in de grandeur van het monumentale pand. Vooral de entree is prachtig met zijn bewerkte wanden en schitterende plafondschilderingen. Aan de achterzijde ligt een schitterend en immens terras bestaand uit natuurstenen vloer en geflankeerd door prachtige zuilen met hiervoor Griekse sculpturen. Ook de tuinen die hier liggen met allerlei beelden van helden uit het verleden is schitterend. Tijdens uw vakantie een bezoekje brengen aan het Achilion is dan ook een regelrechte aanrader.

Een dagtrip naar Corfu Stad

Als u graag de nodige cultuur wilt ervaren en architectuur wilt bezichtigen tijdens uw vakantie dan mag een bezoek aan Corfu Stad niet op uw planning ontbreken. Het is een oude stad met veel sfeer en prachtige oude gebouwen. Het is wirwar van straten en steegjes en om elke bocht ziet u weer iets wat uw attentie zal trekken.
Het oude fort moet u ook bekijken, deze kunt u bezoeken via een immense toegangspoort. Deze oude gebouwen hebben ook al gediend als opnamelocatie voor films.
Ook leuk is om met de koets eens door de oude stad te rijden. Er kunt deze huren en hiermee een leuke trip maken. De koetsier is tegelijkertijd ook gids en kan u allerlei leuken wetenswaardigheden vertellen over Corfu Stad en zijn geschiedenis.

Eindconclusie van het doorbrengen van een vakantie op Corfu

Het is een prachtig eiland met veel groene bomen en gewassen. Bij Griekenland denk je al gauw aan zon, cultuur en geschiedenis. Nou het eiland Corfu biedt dit allemaal aan de vakantieganger. Een vakantiehuis huren op dit leuke eiland kan ik ook alleen maar aan raden.
Wilt u echter alleen voor de zon gaan dan kunt u beter kiezen voor een ander Grieks eiland als bijvoorbeeld Kreta of Lefkas. Want wat betreft temperatuur en zonneuren zit u als zonaanbidder op één van deze eilanden een stuk beter.
Of misschien is het in dat geval een optie om een vakantie door te brengen in een land als Spanje of Turkije. Want hoewel het klimaat aangenaam is kan het wel zo zijn dat er af en toe een regenbui valt. Maar laat u hiervan niet weerhouden want Corfu heeft de toerist genoeg te bieden.

Denk eens aan een nieuw 2e huis in Oostenrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Veranderingen vermogensbelasting Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen