Visa-vrije vakantiebestemmingen in Azië

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

In Azië is niet elk land even makkelijk te bezoeken

Azië is een fantastisch continent met vakantielanden die voor iedereen wat wils te bieden hebben. Wanneer we het hebben over Azië denk je ongetwijfeld meteen aan een paar toeristische kleppers. Zo is er het statige China met haar prachtige tempels en bijzondere steden, maar wat ook te denken van de heerlijke stranden in Thailand? Dan hebben we het bovendien nog niet gehad over het meest geïsoleerde land ter wereld, namelijk Noord-Korea. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die Azië voor jou in petto heeft. Aan het ondernemen van een vakantie naar Azië gaat natuurlijk altijd de nodige voorbereiding vooraf. Wat bijvoorbeeld met het aanvragen van een visum? In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je echter helemaal niet voor elk Aziatisch land een visum nodig. In dit artikel zijn dan ook enkele Aziatische pareltjes terug te vinden waarvoor geen visum is vereist.

Hectisch, maar indrukwekkend Japan

Japan is in vergelijking met andere Aziatische grootmachten een absolute uitzondering. Daar waar China een bijzonder strikt beleid hanteert geldt dat eigenlijk niet voor Japan. Voor een bezoek aan Japan is er dan ook geen visum vereist. Je dient er als reiziger uitsluitend rekening mee te houden dat je over een geldig paspoort dient te beschikken. Nog een opvallend punt is dat dit paspoort zelfs geen zes maanden tot na je vertrek moet geldig zijn. Zolang ze geldig is bij aankomst in Japan is er geen probleem. Na de controle van je paspoort ontvang je meteen een stempel en daarmee dus ook een visum voor een periode van 90 dagen. Aanraders tijdens een reis naar Japan zijn niet alleen de steden Kyoto en Tokyo, daarnaast is ook de Japanse natuur vaak betoverend mooi. Ben je een natuurliefhebber en hou je wel van een beetje avontuur? In dat geval kan je er onder meer aan denken om een uitstap naar de Fuji vulkaan te ondernemen.

Verrassend Singapore

Wanneer je vanuit Nederland een vlucht wenst te boeken naar Australië of naar Nieuw-Zeeland heb je vaak geen andere keuze dan in Singapore te landen. Dat vinden veel reizigers vervelend, maar dat is het eigenlijk niet. Singapore is een zeer toegankelijk land en heeft bovendien op toeristisch vlak heel wat te bieden. In het kleinste land van Azië maak je onder meer kennis met de gelijknamige hoofdstad die als een heuse metropool kan worden omschreven. Bovendien is er ook heel wat leuks te ontdekken voor kinderen. Wat bijvoorbeeld te denken van het Jurong Birdpark, de River Safari en de prestigieuze Singapore Zoo? Ben je een natuurliefhebber en wil je even weg vluchten uit de drukte van de hoofdstad? Dan leent het eiland Sentosa zich daar prima voor. Ook voor Singapore is het voor Nederlanders niet nodig om een visum aan te vragen. Je moet alleen in het bezit zijn van een paspoort welke tot zes maanden na aankomst geldig blijft. Bij je aankomst in Singapore ontvang je meteen een stempel. Deze stempel geeft je het recht om 30 dagen in Singapore te verblijven.

Zuid-Korea, de vriendelijke buur

Gyeongbokgung, Changdeokgung, Seoraksan National Park en Cheonggyecheon. Het zijn stuk voor stuk namen die zelfs bij enkele van de meest ervaren reizigers geen belletje doen rinkelen. Dit komt omdat het bezienswaardigheden zijn in het land Zuid-Korea. Dit bijzondere, Aziatische vakantieland heeft toeristen best wel wat te bieden. Bovendien beschikt ze over een veel vriendelijkere uitstraling in vergelijking met buurland Noord-Korea. Van de censuur die daar geldt is hier geen sprake. Dit is meteen ook terug te zien in het toegankelijke karakter van het land. Als Nederlander dien je bij aankomst dan ook uitsluitend over een geldig paspoort te beschikken. In vergelijking met andere landen hoeft deze ook niet tot zes maanden daarna nog geldig te zijn. Beschik je over een geldig paspoort? Dan ontvang je meteen een stempel. Deze stempel zorgt er voor dat je 90 dagen in het land mag rondreizen.

Taiwan, net iets anders dan China

Eén van de meest complexe Aziatische landen om een visum voor aan te vragen is ongetwijfeld China. Het vergt een behoorlijke voorbereiding en zelfs dan ben je nog niet vrijgesteld van potentiële problemen. Dit gegeven zorgt er voor dat reizigers hetzelfde vermoeden voor Taiwan. Toch kan het verschil tussen beide landen niet groter zijn. Als Nederlander hoef je voor Taiwan dan ook geen visum aan te vragen. Zorg er gewoon voor dat je over een geldig paspoort beschikt dat minimaal nog zes maanden geldig is en je krijgt meteen de stempel die je nodig hebt. Deze stempel is volledig gratis en zorgt er voor dat je 90 dagen in dit mysterieuze land kan vertoeven. Het enige waar je eigenlijk rekening mee moet houden is dat het visum ter plaatse niet te verlengen is. Na de termijn van 90 dagen zal je dus verplicht het land moeten verlaten. Bezienswaardigheden die je in Taiwan niet mag missen zijn het Nationaal Park Taroko, Sun Moon Lake, Kenting National Park en uiteraard de Mengjia Drankenbergtempel.

juridische documenten aankoop 2de huis Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vakantiewoning kopen Zweden: Do’s en Don'ts

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen