Relaxen tijdens een intercontinentale vlucht

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Lang in het vliegtuig voor een vakantie op ander continent of richting je tweede woning.

Wellicht heeft u wel eens een vakantie doorgebracht op een ander continent of heeft u hier zelfs een tweede huis. U weet dan dat het niet altijd een pretje is om urenlang in een vliegtuig te zitten. Vooral als u Economy class reist is het bij de meeste vliegmaatschappijen behelpen met de beenruimte.
In dit artikel dan ook eens een aantal tips om een lange vliegreis enigszins comfortabeler en met meer gemoedsrust door te brengen.

voordat u naar het vliegveld vertrekt

U wilt comfortabel reizen, voer dit door in uw kledingkeuze. Trek geen strakke kleding aan maar ga voor vrijetijdskleding. In feit gaat dit ook op voor uw schoeisel. Trek schoenen aan die u lekker zitten.
Neem enkele flesjes bronwater mee. Tijdens een lange reis krijgt u natuurlijk een aantal keren drinken aangeboden door het cabinepersoneel van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij. Toch is het verstandig om daarnaast zelf ook wat extra water (zonder koolzuur) mee te nemen. Tijdens een lange vlucht is het altijd lekker om direct een verfrissing binnen handbereik te hebben.

in het vliegtuig op weg naar uw vakantieadres

Drinken is erg belangrijk tijdens lange vluchten, in een vliegtuig droog je eerder uit doordat je in een hogedruk cabine verblijft. Zorg dat je tijdens de lange vliegreis toch minimaal twee liter vocht binnenkrijgt.
Het beste om te drinken is koolzuurvrij bronwater. Het beste is om alcoholhoudende dranken te vermijden of in ieder geval tot een minimum te beperken. Ook het drinken van koffie is niet aan te raden. Wellicht wilt u nog een paar uurtjes slapen tijdens uw vlucht en het nuttigen van cafeïnehoudende dranken maakt het dat u minder goed in slaap zult geraken.
Als u enige nachtrust wilt nuttigen tijdens uw vliegreis dan is het wel belangrijk dit zo te doen dat u zich direct aanpast op de tijdzone zoals die in het land van aankomst. Komt u bijvoorbeeld in de avonduren ter plekke aan dan is het verstandiger wakker te blijven zodat u pas aangekomen bij uw vakantieaccommodatie of 2de woning uw nachtrust gaat pakken.
Bijkomend voordeel is dat u de gevolgen van een jetlag kunt minimaliseren.

na aankomst op het vliegveld van uw eindbestemming

Als u na een lange reis bent aangekomen op het vliegveld, is het verstandig om even wat tijd in te ruimen om u op te frissen. Door de urenlange vliegreis bent u waarschijnlijk nog een beetje duf, dus wat kraanwater kan al wonderen verrichten.
Nadat u door de paspoortcontrole bent gekomen en de koffers hebt ontvangen is het een goed idee om bij een restauratie naar binnen te gaan en hier iets te eten en te drinken.
Vervolg hierna het laatste stuk van uw reis naar uw vakantiewoning of tweede huis in dit land.
U begint op deze manier het meest relaxt aan uw vakantie op een ander continent.

Autovakantie ? laat de man de auto inpakken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Consument, minder budget voor zomervakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen