Consument, minder budget voor zomervakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Op vakantie gaan wordt er niet goedkoper op. Welke kant gaat het op met deze recreatiesector!

De crisis werkt nu toch ook door in de vakantiebranche want één op de vijf Nederlanders heeft besloten niet op zomervakantie te gaan. De al tijden durende recessie wordt over het algemeen als hoofdreden gegeven.
Hierdoor wordt het vakantiegeld minder uitgegeven aan een daadwerkelijke vakantie maar kiezen mensen ervoor om wat geld op de bank te zetten in deze crisistijd in plaats het huren van een vakantiehuis.

Werken met een vakantiebudget in opkomst bij vakantieganger

Steeds meer Nederlanders denken er bewust over na hoeveel geld maximaal te spenderen tijdens de vakantie. Er wordt bewust gekeken wat het huren van een vakantiehuis of het maken van een rondreis kost. Daarnaast wordt er ook een budget bepaald hoeveel tijdens de daadwerkelijke vakantie er te spenderen is. Bijna driekwart van de Nederlanders die op vakantie gaat blijkt hier van te voren gericht naar te kijken. Men doet dit vooral door op het internet te zoeken naar mogelijkheden voor het boeken van een heerlijke vakantie en anders tenminste te kijken naar een vakantie met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

Uitgaven tijdens de vakantie gaan omlaag

Voor de toeristensector is het slecht nieuws te horen dat vakantiegangers tijdens het verblijf op het vakantieadres minder geld gaan uitgeven. Dit betekent vooral minder buiten de deur eten en ook het boeken van excursies zal gaan teruglopen. De toerist zal het vertier meer op en om zijn vakantiepark of andersoortige accommodatie gaan zoeken.
Dagtripjes die men tijdens de vakantie gaat maken zullen van te voren onder de loep worden genomen, want ook hier zijn het de kosten die goed in de gaten worden gehouden.
Al met al wordt het voor de toeristensector de tering naar de nering zetten de komende tijd.

Toekomst vakantiesector biedt wel het nodige perspectief

Hoewel het op dit moment niet geweldig is in de toeristische sector is de verwachting dat het tij wel gaat keren op niet al te lange termijn.
Het doorbrengen van een vakantie in binnen- of buitenland is voor veel Nederlanders erg belangrijk en de verwachting is dan ook als de economie weer enigszins in de lift zitten de boekingen voor het maken van een vakantie ook weer omhoog zullen gaan. De bestedingen op het vakantieadres zullen ook weer oplopen. Het belangrijkste is dat de financiële onzekerheid uit de lucht gaat. Dit zal voor de toeristensector een absolute zegen zijn.

Relaxen tijdens een intercontinentale vlucht

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Vakantiehuisverhuurders in Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen