Costa Rica is pura vida

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Het optimale genieten in Costa Rica, ervaar het pura vida gevoel ook eens

Wie zou nou niet op vakantie willen gaan naar het land waar de meest blije mensen ter wereld wonen?

Costa Rica scoort voor het 2e opeenvolgend jaar #1 op de Happy Planet Index met een score van 64 punten van 151 geanalyseerde landen. Costa Rica's HPI score geeft een hoge levensverwachting en een hoog niveau van ervaren welzijn.

Wat is de Happy Planet?

De Happy Planet Index (HPI) is de toonaangevende wereldwijde maatstaf voor duurzaam welzijn.
De HPI meet wat telt: de mate waarin landen lang, gelukkig en duurzaam leven voor de mensen leveren.

Vrijheid - blijheid

Waarom zijn Costaricanen (of ook wel Ticos genoemd) altijd zo blij? De tropen maakt blije mensen, veel zon en veel rum. Ook heeft Costa Rica eigenlijk nooit een echte oorlog meegemaakt. De Costaricanse burgeroorlog in 1948 heeft maar 44 dagen geduurd.

Echt honger lijden hebben ze nooit gedaan, en de ticos maken zich gewoon nergens druk over, ze zijn gewoon een heel blij volk. Ze kunnen uren in de rij staan in de bank zonder een kik te geven en voor je het weet maken ze er een gezellige middag van.

El hueco

Het goede leven is te zien in de politiek en in het dagelijkse leven. Waar in andere landen fel geprotesteerd wordt, worden er in Costa Rica alleen maar geintjes over gemaakt. Een groot gat (hueco in Costaricaans spaans) in de drukste snelweg dat het halve land voor dagen plat heeft gegooid, heeft honderden mopjes en fotos op Facebook als reaktie gegeven.

Pura vida en tico tijd

Pura vida is het allerdaagse stopwoordje van de locale bevolking en buitenlanders. Pura vida betekent “goed leven” en is net zoiets als “cool”. Tico tijd is een heel andere tijd dan jullie in Nederland gewend zijn, op tijd komen is niet zo belangrijk.

Tico tijd is later dan normaal, maar niemand weet precies wanneer. Natuurlijk is het wel even wennen als je in Costa Rica op vakantie komt of hier komt wonen, maar wennen moet je overal. Eerlijk gezegd wen ik liever in een land waar ze alles met een korreltje zout nemen dan waar er doden vallen tijdens een protestmars.

Ervaren Welzijn

Costa Rica scoort 7,3 van de 10 voor ervaren welzijn. Dit is lager dan Denemarken, het land met het hoogste niveau van ervaren welbevinden, maar hoger dan die van de VS, die een gemiddelde score van 7,16 heeft.

Hoge levensverwachting

Costa Rica's levensverwachting is 79,3 en scoort # 28 van de 151 onderzochte landen. Dit is lager dan Japan, het land met de hoogste levensverwachting (83,4), maar hoger dan de VS, die een levensverwachting van 78,5 heeft.

Avontuur en blije mensen om je heen.

Voor diegenen die voor avontuur tijdens hun vakantie te vinden zijn, is Costa Rica een ongelooflijk goede keuze. Costa Rica heeft niet alleen gaten in de weg maar ook prachtige stranden, nog mooiere nationale parken en hele blije mensen. Boek nou gauw je vakantie op recreatiewoning.nl. Wij zullen vast de zon voor jullie bestellen.

Online vakantiehuis huren Recreatiewoning.nl

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Last minute een vakantiehuis huren in trek

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen