De revival van Tsjechië als vakantieland

Geplaatst op 23-05-2012 in Vakantiehuis

Wat te zien en te doen in Tsjechië? Dit land heeft het aloude oostblok imago achter zich gelaten!

De afgelopen jaren leek Tsjechië bij toeristen uit andere Europese landen in aanzien te zijn gedaald, want er is een aantal jaren een dalende tendens geweest als het gaat om het aantal overnachtingen gemaakt door vakantiegangers in dit land.
Deze daling had een aantal oorzaken, er kwamen “nieuwe” vakantielanden in opkomst, de vliegverbindingen op andere landen werden frequenter en soms goedkoper door de low cost carriers. En natuurlijk speelt ook de economie een belangrijke rol. Dit alles maakte het dat Tsjechië bij een deel van de toeristen de glans verloor en dit vertaalde zich naar een minder aantal boekingen van rondreizen, hotels en vakantiehuizen.

Tsjechië stijgt op de toeristische ladder

Bij veel andere Europeanen komt het besef toch weer boven dat Tsjechië een prachtige plek is om een vakantie door te brengen. Het heeft gewoonweg vele voordelen. Bij ons Nederlanders is het Reuzengebergte erg populair, je kunt hier wandelen, fietsen of gewoonweg heerlijk tot rust komen. In de wintermaanden is deze regio populair bij wintersporters.
Ook de Bohemen zijn om veel van bovenstaande redenen erg populair bij ons toeristen.
Citytrippers doen er goed aan om de hoofdstad van Tsjechië eens te bezoeken. Praag is een prachtige stad waar u zich terug in de tijd waant. Veel oude architectuur is bewaard gebleven en ook voor een stukje cultuur tijdens uw mini vakantie zit je hier prima.
De groei van toeristen is in totaal uitgekomen op een kleine vijftien procent dat is ronduit spectaculair, ook het toerisme wat vanuit Nederland komt laat logischerwijs een stijging zien alhoewel deze niet zo groot is spreken we hier nog altijd van circa zeven procent meer vakantiegangers vanuit ons land. Vooral Italianen en Russen doen massaal Tsjechië aan en huren een vakantiehuis of hotelkamer. Ook de groei uit Azië is aanzienlijk, dit is voor een deel ook te wijten aan de verbeterde infrastructuur van het land. Aziaten proberen over het algemeen in een korte vakantieperiode een zo goed mogelijk beeld te krijgen van een land. Dit is van te voren strak ingepland en over het algemeen maken mensen uit landen als Japan en China een rondreis per bus.

Tsjechië is ook prima bereikbaar vanuit Nederland

Als u een vakantie wilt doorbrengen in dit Oost-Europese land dan is de beste manier van reizen per vliegtuig of auto. Als u een vliegticket wil boeken richting Tsjechië dan kan dit vanaf Schiphol, want hier gaan wekelijks tientallen vluchten richting de hoofdstad. Maar ook vanaf de kleinere vliegvelden in Nederland, België of Duitsland kunt u prima vliegen.
Ook per auto is Tsjechië prima te bereiken, vanaf de Nederlandse grens kunt u binnen zeven uur de grens van Tsjechië bereiken. Wilt u richting Praag reizen maar niet in de auto op per vliegtuig willen reizen dan is het ook nog mogelijk om via Centraal Station Amsterdam per trein de hoofdstad aan te doen, reken op een reistijd van in totaal ruim twaalf uur.

De toekomst van Tsjechië als vakantieland

Dat is de grote vraag, momenteel wordt er hard gewerkt aan het toeristische aspect van het land en het gehele jaar door heeft Tsjechië ook meer dan genoeg te bieden aan de toerist.
Bijkomend voordeel is dat het een relatief goedkoop vakantieland is.
Wel is het belangrijk dat men het toerisme nog meer op handen gaan dragen want de inkomsten die jaarlijks voortkomen via uitgaven van buitenlandse toeristen is een serieus te nemen.
Het is dan ook belangrijk dat de Tsjechen voordurend blijven inspelen op de actuele behoeften van de vakantiegangers die elk jaar weer dit diverse land aandoen.

Vakantiewoning inrichten doe je met deze tips

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

5 interessante tips om aankoopprijs tweede woning te drukken

Geplaatst op 03-12-2020 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen