Een huisje huren in Noorwegen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Noorwegen een prachtig vakantieland

Noorwegen heet volledig en officieel het Koninkrijk Noorwegen en ligt in Noord-Europa, op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland. Noorwegen grenst in het oosten aan Zweden, Finland en Rusland. In het westen en zuiden grenst Noorwegen aan de Barentszzee, de Noorse Zee, de Noordzee en het Skagerrak. Met maar zo'n 15 miljoen inwoners en een landoppervlak van iets minder dan 325.000 km2, is Noorwegen een erg dunbevolkt land. Het resultaat? Grote stukken ongerepte natuur.

Noorwegen staat bekend om het prachtige natuurschoon, zijn vele fjorden en eilandjes voor de kust, besneeuwde hoogvlaktes, hoge bergtoppen en uitgestrekte bossen. Maar de steden in Noorwegen bieden genoeg vertier op het gebied van uitgaan, eten en drinken. Niet voor niets wordt Noorwegen door velen een van de mooiste landen ter wereld genoemd. Wilt u de pracht en schoonheid van Noorwegen eens ontdekken? Om een huisje te huren in Noorwegen bieden wij u op Recreatiewoning.nl een overzicht van alle beschikbare mogelijkheden. Zo krijgt u een goed idee van de soorten huisjes en de prijzen.

Noorwegen in het kort

Noorwegen wordt ook wel het land van de Vikingen genoemd. Dat slaat op de periode van 800 tot 1066, toen de Vikingen in die periode vanuit Noorwegen met hun Vikingschepen op ontdekkingstochten gingen. Ruig uitziende, bebaarde kerels trotseerden de omringende zeeën, waarbij het er niet altijd even vriendelijk aan toe ging bij ontmoetingen met deze 'oermannen'.In het begin van de 11de eeuw deed het christendom zijn intrede in Noorwegen. In die tijd ontstonden ook de eerste steden, waaronder de huidige hoofdstad Oslo.

Noorwegen is een van de Europese landen dat geen lid is van de Europese Unie, twee referenda hebben hier geen verandering in gebracht. Vandaar dat de Noorse Kroon het wettige betaalmiddel is en niet de euro.

Oslo

Een bezoek aan Noorwegen begint vaak in Oslo. Ondanks dat het een van de duurste steden ter wereld is, is een bezoek aan deze groene stad absoluut de moeite waard. Onder de meest bekende bezienswaardigheden in de stad vallen: de kathedraal, het koningshuis en het stadhuis. Verder huisvest Oslo vele musea en diverse parken, waar het Frognerpark, met zijn honderden beelden in de tuinen, het populairst is. Oslo heeft qua uitgaan genoeg restaurants, bars en clubs.

De Noorse keuken

Het zal u niet verbazen dat met zoveel zee en water, de nadruk in de Noorse keuken op verse vis ligt. In elk restaurant kun je klippfisk en bacalao bestellen. Dit is gezouten kabeljauw die daarna gedroogd wordt. Een lokale lekkernij met een Nederlands tintje: deze visbereiding werd bij ons al in de 15de eeuw toegepast.

Daarnaast staan vlees en wild ook vaak op de menukaart, veelal geserveerd met een combinatie van zoete en zure smaken.

De fjorden

Noorwegen heeft als land de meeste fjorden ter wereld, waarvan Nærøyfjord en Geirangerfjord op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Noorse fjorden worden ook wel eens een van de zeven wereldwonderen van de natuur genoemd.

Een fjord is een soort inham aan een heuvelachtige kust, die gekenmerkt wordt door steile hellingen die zich vaak ook onder water nog doorzetten. Die steile wanden zijn ontstaan doorjarenlange (al vanuit de ijstijd) uitslijping van gletsjers. Zo'n 15 jaar geleden pas, zijn hele grote koraalriffen in de Noorse fjorden ontdekt. Men zoekt hierin de verklaring van de visrijke wateren langs de Noorse kust.

Ontdekt u de fjorden op een fjordencruise of per kajak. Er zijn ook vele looproutes uitgezet om deze prachtige inhammen al wandelend te aanschouwen.

Preikestolen

Een van de grootste toeristische bezienswaardigheden is Preikestolen ofwel Pulpit Rock. Dit is een 600 meter hoge klif van 3,8 kilometer lengte. Een wandeltochtnaar de top is een prachtige (ietwat vermoeiende!) ervaring met als beloning een adembenemend uitzicht over een uitgestrekt gebied. Jaarlijks wandelen meer dan 100.000 toeristen naar boven, wat Preikestolen een van de populairste attracties in Noorwegen maakt.

Noorderlicht

In het noorden van Noorwegen heeft u in de wintermaanden grote kans om het Noorderlicht te zien, met een moeilijk woord Aurora Borealis genaamd. Het noorden wordt genoemd omdat het Noorderlicht het best waarneembaar is op hoge geografische breedtes. De wintermaanden worden genoemd omdat de winter de donkerste periode van het jaar is en Noorderlicht het beste in het duister kan worden waargenomen.

Als dit verschijnsel zich voordoet ziet u een lichte, groenachtige gloed aan de horizon. Het Noorderlicht wordt veroorzaakt door zogenaamde zonnewind, waardoor zonnedeeltjes in het heelal worden 'geschoten' en botsen met zuurstof- stikstofatomen. De energie die dan vrijkomt wordt uitgestraald in de vorm van het Noorderlicht. Dit spektakel mag u echt niet missen!

IJshotels in Noorwegen

Slapen in een ijshotel is voor velen wellicht een spannende droom. Die kan bewaarheid worden tijdens een verblijf in Noorwegen. In Noorwegen liggen twee ijshotels waar u een nachtje in igloachtige omstandigheden kunt doorbrengen. Bij de Noordkaap ligt het Sorrisniva Alta Igloo Ice Hotel en in het oosten van het Noorse gedeelte van Lapland bevindt zich het Kirkenes Snow Hotel.

Een overnachting in een van de ijshotel is niet goedkoop, maar voor zo'n unieke ervaring zijn veel toeristen u voorgegaan en hadden de uitgave er maar wat graag voor over.

De Noren: open en gastvrij

Waar veel Nederlanders, wellicht ingegeven door het Vikingverleden, denken dat Noren stug en terughoudend zullen zijn, is het tegendeel waar. Noren zijn een erg gastvrij en open volk, met oprechte interesse in de medemens. Ondanks dat het Noors veel woorden en klanken heeft die dicht bij het Nederlands liggen, is het erg handig dat de meeste Noren het Engels ook machtig zijn. U kunt zich altijd en overal verstaanbaar maken, mits u zelf Engels spreekt...

Boek nu een huisje in Noorwegen

Ontdek Noorwegen zelf en boek uw volgende vakantie in dit land met onbegrensde mogelijkheden. Recreatiewoning.nl helpt u met het vinden van de meest geschikte huisvesting aldaar. Of u nu alleen gaat, met uw gezin of met een grote groep familie en vrienden. Check het aanbod en kies uit een van de vele huisjes die u kunt huren in Noorwegen tijdens uw verblijf. Prettige vakantie!

Bijkomende kosten koop tweede huis Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Belasting betalen tweede huis in Nederland

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen