Op zoek naar een romantisch vakantiehuis ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Gezellig een paar dagen er op uit met je geliefde doe je natuurlijk in een passende accommodatie

De zoektocht naar de ideale vakantieaccommodatie hangt van verschillende facetten af. Denk maar eens aan het land en regio van voorkeur. Het aantal personen die de accommodatie moet kunnen herbergen. Het type vakantiewoning is natuurlijk ook belangrijk en niet te vergeten het huurbudget. Men andere woorden wat is de maximale huurprijs die u voor een vakantiewoning wilt betalen.
Maar de laatste jaren moet een accommodatie aan nog specifiekere eisen voldoen, er zijn een aantal persoonlijke thema’s die voor de individuele huurder van doorslaggevende aarde kunnen zijn.
Het blijkt bijvoorbeeld dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een romantisch vakantiehuis of een leuk zomerhuis te huur. Deze zijn vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een accommodatie voor twee personen, maar ook onder jonge gezinnen komt deze zoekopdracht voor. En niet te vergeten de vijftigplusser die voor het eerst weer met zijn tweeën op vakantie gaan.

Wat is eigenlijk een romantische vakantiewoning
Het is niet simpel om de term romantiek en vakantiehuis onder één noemer vast te leggen. Wel is het zo dat een romantische vakantiewoning vooral gezocht wordt voor een relatief korte vakantie. Denk dan aan een lang weekend of midweek ertussenuit. Dus als je het zo stelt komen vooral landen als Nederland, België en Duitsland voor een romantische vakantie in aanmerking. Maar dit is tamelijk kort door de bocht want hoewel in dit genre een korte vakantie het populairst is, komt het wel degelijk voor dat websitebezoekers ook voor een langere vakantie op zoek zijn naar een romantisch vakantiehuis. Landen die daar dan bij horen zijn vaak gekoppeld aan een bepaalde regio. Denk dan aan Spanje met Andalusië, Frankrijk met de Provence en Italië vooral in combinatie met Toscane. Het is dus opmerkelijk te noemen dat mensen voor wat verder gelegen landen wat betreft romantiek voorkeur hebben voor een bepaalde regio.
Dichter bij huis lijkt dit minder uit te maken en kijkt men vooral na het type vakantiehuis wat bij deze term hoort, denk dan aan een term als "Nederland vakantiehuisje". Het is dus nog niet zo eenvoudig om een direct verband te leggen bij de aanduiding van een romantische vakantiewoning. De reistijd speelt indirect toch wel een belangrijke rol bij een boekingsproces van dit soort vakantiehuizen.

Waar moet een romantisch vakantiehuisje aan voldoen
De potentiële huurder van een vakantiewoning met romantische kenmerken zoekt vooral naar een authentieke accommodatie met een eigen tuin en de nodige privacy. Het moet er van de buitenkant gezellig uitzien en in de recreatiewoning wordt een open haard en een knusse inrichting op zijn minst verwacht. Ook een sauna in de vakantiewoning wordt steeds populairder. Mensen zijn bereidt om een iets hogere huurprijs te betalen voor deze luxe.
Men zoekt geen vakantiewoning op een groot vakantiepark maar zoekt meer naar een leuk object met een individuele en geheel eigen uitstraling. Op de website van Recreatiewoning.nl treft u een breed aanbod van romantische vakantiewoningen aan. Via de selector aan de linkerzijde kunt u snel een leuke indicatie krijgen van het huuraanbod in de verschillende landen.

Ardèche: breng de vakantie door in Salavas

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Giethoorn en Bodelaeke, een top combinatie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen