Vakantie in Zeeland op vakantiepark Aquadelta

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Beoordeling vakantiepark Aquadelta

Enkele keren per jaar gaan we over tot het huisje huren in Nederland. Zeer recentelijk hebben wij een appartement geboekt op vakantiepark Aquadelta in de Zeeuwse plaats Bruinisse. Hieronder in het kort de bevindingen zoals wij dit weekend hebben ervaren. De mogelijkheden die dit recreatiepark te bieden heeft zijn talrijk voor zowel jong als oud. De spreuk "voor elk wat wils" is geknipt voor dit vakantiecomplex.
Voor meer informatie verwijs ik u trouwens ook door naar de website Bekijk de aanbiedingen van Vakantiepark Aquadelta.
Ik geef in dit informatieve artikel zowel mijn mening over het park Aquadelta als mede de provincie Zeeland.

Een vakantie doorbrengen op vakantieresort Aquadelta

Laat ik starten over het vakantiepark Aquadelta, hier is het mogelijk om een weekend, midweek of week (of zelfs nog langer) door te brengen. Hieronder geef ik in enkele categorieën mijn beeld weer welke ik in enkele dagen heb gekregen van vakantieresort Aquadelta. Naast het huren van een vakantiehuis in Zeeland is het ook mogelijk om uw 2e huis  in Zeeland aan te kopen.

Bereikbaarheid

Dit park is prima te bereiken, de ligging is relatief dicht bij de snelweg en diverse regionale rijkswegen maar wel op een manier dat het niet storend is. Het park is ook prima te vinden, het staat op de bewegwijzering en ook staat er op één van de appartementencomplexen met grote letters de naam van het vakantiepark.

faciliteiten

Vakantieresort Aquedelta is een vakantiepark welke zich met name richt voor een vakantie met het hele gezin. Er is dan ook voldoende te beleven op dit park voor uw kinderen. Er is een binnenzwembad met apart kinderbad. Hier is o.a. een 35 meter lange waterglijbaan te vinden. Een zwembad is verder prima voor elkaar maar is wel enigszins gedateerd. Vooral de kluisjes zijn minder. Ze zijn te klein en u kunt hier dus niet al uw kleding in kwijt. Ook viel op dat veel kluisje niet naar behoren werkten.
Ook is er een indoor speelparadijs te vinden, hier is o.a. een groot klimtoestel en een ballenbak waar de kinderen zich uit kunnen leven tijdens hun vakantie op Aquadelta.
Ook buiten is een speelplaats te vinden met een aantal vaste speeltoestellen. Toen wij hier waren wat er doordat het weer meewerkte hier ook nog een mobiele draaimolen en springkussen te vinden.
Handig is ook dat u op het park een fiets kunt huren. En speciaal voor een gezin is het ook mogelijk om een fiets te huren waar met vijf personen tegelijk gebruik kan worden gemaakt en zodoende een leuk fietstochtje kan worden gemaakt over het vakantiepark of door Bruinisse. Deze fietsen zijn ook al per uur te huren.
Verder is er ook een animatieteam welke uw kinderen kan vermaken en zijn er ook op het vakantiepark zelf nog een aantal speelinstrumenten te vinden.
Verder is er een prima supermarkt te vinden met een breed assortiment. Ook kunt u hier perfect in de morgen broodjes halen voor het ontbijt. De keuze is prima voor elkaar.
Verder is er een bar te vinden met o.a. een biljart en bowlingbaan. Er is een brasserie op het park waar u tegen een redelijke prijs goed kunt eten.
Ook is er een cafetaria te vinden op Aquadelta, deze ziet er weliswaar prima uit, maar helaas is dat ook het enigste pluspunt welke wij tijdens ons bezoek konden ervaren. Veel etenswaren waren niet te bestellen ondanks dat deze op de prijslijst stonden. Verder waren de prijzen aan de hoge kant, maar wat nog veel erger was dat de producten anders werden opgediend dat ze werden aangeboden. Ook om ons heen merkten we dat er veel vakantiegangers zich hier aan ergerden. Het is natuurlijk wel mogelijk dat wij gewoon op de “verkeerde dag” hier iets hebben gegeten. Maar ondanks dat het een momentopnamen was moet ik stellen dat de prijs/kwaliteitsverhouding aan de matige kant was.

Accommodatie

Aquadelta bestaat uit twee verschillende mogelijkheden wat betreft overnachten. Je kunt kiezen uit. Vakantiehuizen met een eigen tuin en het is mogelijk een appartement te huren.
Wij hebben er voor gekozen om een recreatie appartement te huren op resort Aquadelta. Wij kunnen hier u dan ook een goede indruk van geven hoe wij het verblijf in deze accommodatie hebben ervaren.
Wij zaten met ons appartement op de tweede etage en hadden beschikking over een woning met twee slaapkamers welke te bereiken zijn via een trap in het appartement. Vanuit de voorste slaapkamer kijk je vanuit een vide op de woonkamer. Deze appartementencomplexen op Aquadelta zijn toch meer dan 30 jaar oud en dat vindt je ook in de appartementen terug. Vooral wat betreft inrichting waan je je in de tachtiger jaren. Gifgroene tegels in de badkamer. Oranje gordijnen en donker houten tafel + stoelen. Een deel van de muren in het appartement is uitgevoerd in schoonmetselwerk. Dit alles bij elkaar gaf het appartement een enigszins oubollige uitstraling. Het is raadzaam dat het bestuur van het vakantiepark toch eens om tafel gaat zitten en hier voor een interieur specialist aanstelt welke eens kritisch kijkt naar deze appartementen. Heden ten dage wil de vakantieganger een complete vakantiebeleving ervaren. Hier valt nog veel te winnen voor Aquadelta.
Erger dat de gedateerdheid van het appartement was de hygiëne en kwaliteit van de keukenuitrusting. Het appartement was niet schoon genoeg. Vooral in de keuken kwam dit tot uiting met vieze keukenkastjes en ook de glazen en borden waren niet echt schoon. Daarnaast zat er in de koelkast een grote barst. Werkte het gasstel niet naar behoren en ook de waterkoker had problemen. Dit zijn toch wel een aantal minpunten wat op een groot vakantiepark als het Aquadelta eigenlijk niet mogen voorkomen. Bijkomend probleem was dat er werkelijk honderden kleine vliegjes de slaapkamer van de kinderen binnenkwamen, door een raam wat alleen nog maar op de kierstand stond. Ook dit probleem hoeft  mijns inziens niet voor te komen als men een redelijke staat van onderhoudt en vernieuwing aan het appartementencomplex er op na houdt.
Naast de appartementen heb je dus ook nog de vakantiehuizen op vakantiepark Aquadelta. Omdat wij een appartement hadden gehuurd en dus niet in een vakantiewoning op dit park zijn geweest kan ik alleen beschrijven hoe het overkwam.
Deze vakantiewoningen zijn allemaal in ieder geval minder dan tien jaar oud. De uitstraling komt op mij Amerikaans over. Dat wil zeggen typische houten huizen met vaak een veranda. De vakantiehuizen stonden in een strakke lijn naast elkaar met voor het huis vaak een gazon. Dit komt over als een typische Amerikaanse woonwijk zoals je deze in sommige staten tegenkomt. Maar dit is geen punt van kritiek want het zag er fraai en goed onderhouden uit. De huurder kunnen ook allemaal hun auto op een eigen oprit voor of naast het vakantiehuis parkeren. De vakantiehuizen op Aquadelta zijn trouwens particulier eigendom. Sommige woningen hadden een afwijkende tuin waaruit vaak is op te merken dat mensen deze vakantiewoningen gebruiken voor het doorbrengen van de eigen vakanties. Op sommige huisjes stond zelfs een naambordje van de eigenaren. Daarnaast stonden er circa een tiental woningen te koop op Aquadelta.
Als wij nog een keer terugkomen op dit park aan de rand van Bruinisse zullen wij zeker kiezen om een vakantiehuis in plaats van een appartement te huren. Als u wilt investeren in een tweede woning dan is het ook raadzamer om op dit park in Bruinisse een vakantiewoning te kopen in plaats van te gaan voor de aankoop van een appartement.
Dus als u op zoek bent naar een 2e huis in Zeeland welke te koop wordt aangeboden, dan is o.a. dit vakantiepark een plek om te gaan kijken.

Eindconclusie vakantieresort Aquadelta

Als u op vakantie wilt met kinderen en daarnaast liefhebber bent van de natuur en bijvoorbeeld een dagje strand dan is dit vakantiepark zeker iets wat u in overweging moet nemen. Wij raden u wel aan om niet te kiezen voor een appartement. De eigenaren en/of verhuurorganisatie doen er goed aan eens kritisch te kijken naar de kwaliteit van de (gedateerde) appartementen en ook bij een aantal van de centrumvoorzieningen valt nog veel winst te halen. Als men hier geld vrij voor kan maken dan geloof ik zeker dat dit park de komende jaren erg populair kan worden bij mensen welke een vakantie willen doorbrengen aan de provincie Zeeland. Een familiehuis huren op dit vakantiepark kan dan ook een prima keuss zijn, maar blijven ze allerlei veranderingen maar uitstellen dan gaat dit vakantiepark het de komende jaren er niet makkelijker op krijgen om een goede bezettingsgraad te realiseren.
Vakantieresort Aquadelta is wat dat betreft nu aan zet !

De provincie Zeeland, prachtige regio voor het maken van een korte vakantie

Zoals gezegd is Bruinisse het voorportaal van de vakantieregio Zeeland. Ik was zelf nog niet erg bekend in deze provincie en ben er wat dat betreft helemaal blanco ingestapt. Ik moet zeggen dat ik hier een prachtig weekend heb beleefd en Zeeland mij positief heeft verrast.
Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het weekend dat wij er waren het prachtig weer was. Dit draag natuurlijk wel in belangrijke mate bij aan een vakantie. Bruinisse is op zich wel een prima om een vakantiehuis te huren.
Hieronder zal ik beschrijven wat wij hebben gedaan tijdens onze vakantie buiten het vakantiepark om.

Een bezoek gebracht aan Middelburg

Wat een pareltje van een stad is dit. Het heeft veel historie ondanks dat er met een bombardement in de tweede Wereldoorlog toch nog circa 600 woningen en gebouwen vergaan zijn. Wat overbleef is fraai hersteld of opnieuw weer opgebouwd. Je waant je wat dat betreft in een openluchtmuseum, dit gevoel werd nog versterkt doordat we een boottocht maken over de wateren welke door Middelburg lagen. Met een boottocht van circa 45 minuten en daarbij een prima gids krijg je een goed beeld van de schoonheid van deze prachtige oude stad. Een bezoek van één dag aan Middelburg is eigenlijk ook te kort doen aan alles wat je hier kunt bekijken. Tijdens uw vakantie in de provincie Zeeland raden wij u dan ook aan om in ieder geval een bezoek te brengen aan Middelburg.

Wandelen door het mooie plaatsje Veere

Deze plaats is prachtig om tijdens uw vakantie aan te doen. Er is geen massatoerisme en het ook prima te belopen. Ondanks dat Veere stadsrechten heeft doet het meer aan als een leuk dorp met een erg rijk verleden. U merkt dat deze kustplaats een rijk verleden heeft. Ook kunt u zien dat het erg welvarend is geweest. De schitterende bouwwerken geven u hier voor een goede indicatie. Ook zijn er leuke winkeltjes met een geheel eigen uitstraling te vinden. De landelijke winkelketens zijn hier dus ook (gelukkig)  niet te vinden. Een huisje huren in Veere is trouwens wel goed mogelijk.

Een dag doorgebracht op themapark Neeltje Jans

Dit is een typisch iets wat leuk is om met uw kinderen te bezoeken tijdens uw vakantie in Zeeland. Maar ook voor volwassenen valt er genoeg te zien en te beleven.
Natuurlijk kunt u veel informatie vinden over de watersnoodramp welke Zeeland heeft getroffen in 1953. En ook kunt u de Deltawerken goed aanschouwen want het themapark Neeltje Jans ligt hier naast.
Ook over de realisatie van de Deltawerken kunt u veel terugvinden in het centrale hoofdgebouw van het themapark. Naast exposities kunt u hier ook een film over bekijken. Verder zijn er zeehonden en zeeleeuwen te bekijken is er een immens aqauarium. Kunt u voelen hoe het is om in een storm met windsnelheden tot 130 kilometer per uur te staan.
Voor kinderen is er een spectaculaire waterglijbaan waar met een rubberboot naar beneden kan worden gesjeesd en zo is er nog wel veel meer te beleven.
Themapark Neeltje Jans staat garant voor een prachtig dagje uit tijdens uw vakantie in Zeeland.

naar het strand van Westenschouwen

Zeeland is natuurlijk een provincie welke bekend staat om zijn stranden en er zijn dus ook diverse plaatsen waar u heerlijk een dagje aan het strand kunt doorbrengen tijdens uw vakantie in deze waterprovincie.
Wij hebben een middag doorgebracht aan het strand van Westenschouwen en dit bleek een prima keus. Je kunt goed parkeren binnen vijf minuten sta je vervolgens op het strand. Het strand is prachtig en in de verte zie je zelfs de Deltawerken nog liggen. Ook zijn er twee strandtenten waar je prima wat kunt drinken of gebruik kunt maken van een lunch. De stranden zijn overzichtelijk en dus prima om uw kinderen mee naar toe te nemen. Er wordt verder ook prima ingespeeld op de strandrecreatie. Er zijn een aantal restaurants en terrasjes te vinden in het dorp. Ook is het mogelijk om in Westenschouwen zelf een vakantiehuis of chalet te huren. Het is kortom een prima kustregio om een vakantie aan zee door te brengen.

eindconclusie provincie Zeeland als vakantieregio

Die is erg positief, want deze streek heeft veel te bieden voor mensen die een vakantie in eigen land willen doorbrengen. Zeeland heeft leuke steden en dorpjes. Er zijn mogelijkheden voor het maken van uitstapjes naar bijvoorbeeld een themapark of museum. Ook de zandstranden zijn erg leuk om al dan niet met kinderen te bezoeken. Met een weekendvakantie doet u de provincie Zeeland dan ook veel te kort. Er is simpelweg te veel te zien en te doen om dit allemaal gaan doen in nog geen vier dagen. De enigste optie is dan ook om tijdens een volgende vakantie Zeeland opnieuw aan te doen. Er valt nog zoveel te ontdekken !
Het is dan ook goed te begrijpen dat steeds meer Nederlanders  een vakantiewoning in kopen in de prachtige provincie Zeeland.

Zelf uw 2e woning in Frankrijk renoveren

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

2e huis kopen in Spanje, neem makelaar mee

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen