Vakantiehuis in Costa Rica, een goed idee?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Een eigen vakantiehuis is Costa Rica? Het overwegen zeker waard!

Voor de avonturiers onder jullie, Costa Rica is de meest waanzinnige uitdaging in je leven en een vakantiehuis in Costa Rica kopen of huren is zeer zeker aan te bevelen. Costa Rica is niet weggelegd voor de mens die graag elk jaar naar Valkenburg of Benidorm op vakantie gaat en niet zonder zijn kroket en frikandel speciaal kan leven. Costa Rica is een land in Midden Amerika, en ligt tussen Panama en Nicaragua. Spanned hé. Ja, de Costaricanen oftwel de Ticos, spreken dus Spaans en veelal Engels. We eten hier rijst met bonen (Gallo Pinto) en ongelooflijk veel andere en nog veel lekkere dingen. De groenten smaken hier ongelooflijk goed door de vulkanische grond, je steekt het in de grond en het groeit. Ik kan de sinaasappels en de mangos hier in de tuin zo uit de boom plukken.

Costa Rica is maar 12 uur vliegen, van Schiphol naar Miami en door naar San Jose – Costa Rica. Trek de korte broek maar vast aan en vergeet de teenslippers niet. Het is hier altijd 22 graden en dus altijd lekker. Als je aankomt op het vliegveld Juan Santamaría, straalt de zon je mestal tegemoet en het eerste avontuur is begonnen: Koffers ophalen en door de douane. Vergeet niet even langs de belastingvrije drankwinkel te lopen, je mag namelijk 10 flessen pp belastingvrij invoeren. Da’s al weer een meevaller.

Zodra je buitenkomt staan er drommen lachende zon gebruinde Costaricanen en buitenlanders van allerlei nationaliteiten om de binnenkomende toeristen te helpen met hun toertjes, overnachtingen en alles waar een paar centjes mee te verdienen zijn. Mochten jullie dus de overnachtingen niet geregeld hebben, is er genoeg keus uit al die bordjes die worden opgehouden met namen van hun klanten. Een mooi voorproefje van heerlijk ongeorganiseerd Latijns Amerika.

Het mooiste van Costa Rica is de keuze van bestemmingen die je hebt, waar dus elke bestemming zijn eigen typische klimaat te bieden heeft want we hebben hier allemaal van die mikro klimaten met verschillende temperaturen, regenval en vochtigheidsgraad.

Wat heeft Costa Rica te bieden voor de avonturier?
200 kilometer Caribische kustlijn. Stranden die zo uit de Bounty reklame zijn weg gelopen, kilometers lang en geen mens tegenkomen. Strand aan de ene kant van de weg en bananen plantages of jungle aan de andere kant. Rasta cultuur, volledig Engels en typisch eten is rice and beans met kokos.

1200 kilometer kustlijn aan de Pacific kant, verdeeld tussen Noord, Centraal en Zuid, van Nicaragua to aan Panama. Heerlijke stranden met rijstvelden, natuurparken of bergen in het achterland, puur natuur. Van heel toeristische stadjes als Tamarindo en Jaco, waar je tatoeages en piercing op elke hoek kan krijgen tot en met de apen en luiaards in de bomen in kleine plaatsjes waar ze alleen kleuren TV hebben maar geen vloer en hebben de wc buiten. Er is voor elk wat wils.

Wat is dus de beste plek voor een vakantie huisje in Costa Rica? Juist, in het midden van het land, dan kan je makkelijk alle kanten uit. In de Centrale Vallei, in plaatsen als Atenas, Grecia of Escazu. Waar precies, dat ligt heel erg aan je eisen en je budget. En zelfs in de Centrale Vallei heb je een ongelooflijke keus van mikro klimaten. Costa Rica is een verzekerd success. Ik vind het nog steeds elke dag leven in een paradijs. Probeer het eens, boek nou eens drie of vier weken vakantie naar Costa Rica en kijk op het gemak eens rond.

Een belangrijke vraag voor emigrant in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

De aanschaf van een (2de) huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen