Breng een bezoek aan de regio Algarve

geplaatst op 04-02-2016
 Zomervakantie 
alt

Tot voor kort behoorde Portugal niet onder de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. De afstand is voor velen net iets te lang om af te leggen met de auto en ook voor gezellige kustplaatsen, kiest men sneller voor Frankrijk of Spanje. Toch heeft Portugal voldoende te bieden, denk bijvoorbeeld aan de Algarve! Het is hier zowel in de zomer, als ook in de winter heerlijk vertoeven. Een ideale plek om bijvoorbeeld eens te denken aan de aanschaf van een vakantie- of recreatiewoning. Vlieg bijvoorbeeld naar Faro en huur vanaf daar een auto, om door de Algarve te trekken. Dit gebied heeft tal van fraaie steden, die de moeite waard zijn om een bezoek te brengen. Naast vanzelfsprekend de heerlijke temperatuur die u hier het hele jaar door treft.

Een korte roadtrip door de Algarve

Wilt u er even kort tussenuit, maar wel het gevoel hebben dat u echt bent weggeweest? Maak een korte roadtrip door de Algarve. Het gebied biedt voldoende afwisseling in het landschap, zonder dat u lange afstanden hoeft af te legen. Het ideale recept voor een korte roadtrip dus! Daarbij vindt u in de Algarve zowel een mooie natuur, als ook een gezellige cultuur in de pittoreske dorpjes aan de kustlijn. In ruim drie uur vliegt u vanuit Nederland richting Faro, waarbij tickets vaak al voor een paar tientjes verkrijgbaar zijn buiten het seizoen om.

In Faro hoeft u enkel te zorgen voor een auto, om direct van start te kunnen gaan met uw roadtrip. Als u in de Algarve een vakantiehuis of recreatiewoning heeft, biedt dit vanzelfsprekend de ideale uitvalsbasis om de verschillende gebieden van de Algarve te bezoeken. Bezoek het ene jaar bijvoorbeeld de plekken in een straal van vijftig kilometer om Faro heen en kies het andere jaar voor de plekken die iets verder weg gelegen zijn. Zo heeft u ieder jaar een afwisselende vakantie! Het feit dat veel toeristen uit Portugal wegblijven, maakt het des te leuker. Wat is er immers gezelliger, dan lunchen of dineren met de Portugese locals?

Welkom in Portugal: Tavira!

Nadat u bent aangekomen in Faro, de huurauto geregeld heeft en de eerste kilometers door het zomerse vakantieland heeft gereden, kunt u richting Tavira trekken. Dit plaatsje ligt op ongeveer dertig minuten rijden vanuit Faro en is gebouwd rondom een rivier. Een ideaal punt om voor het eerst kennis te maken met de Portugese cultuur en plaatsjes. Ga direct van start, door een mooie wandeling rond de rivier te maken, kies voor een boottocht naar het Nationaal Park Ria Formosa of begin op het Middeleeuwse plein in dit stadje. Het plein biedt tal van gezellige cafés om een lekkere Portugese kop koffie te drinken met de lokale bevolking. Ook de ruïne van een oud kasteel in Tavira is een bezoekje waard, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving van Tavira. Nog meer cultuur zien? Bezoek eens een aantal van de kerkjes in dit plaatsje.

Lunchen in Olhao

Na uw bezoek aan Tavira is het tijd om door te rijden richting de rest van de Algarve. Een van de plekken die u hierbij niet mag missen, is Olhao! Dit prachtige vissersplaatsje is de ideale plek om te genieten van een vislunch en even bij te komen van de indrukken die u tot nu toe heeft opgedaan. Bij de binnenkomst van dit plaatsje zult u vrijwel direct gewezen worden op de grote markt met verse vis, waar Olhao bekend om staat. Buiten het feit dat u op deze markt uw eigen vis kunt kopen, wemelt het rondom de markt van de visrestaurants. Leuke en gezellige terrasjes, waar u vaak vis kunt eten wat dezelfde ochtend nog gevangen is. Verser kunt u het dus bijna niet krijgen!

Heeft u genoten van uw lunch? Rijd dan door in de richting van Albufeira, wat zeker onder jongeren een van de bekendste plekken in Portugal is. Hoewel Albufeira een wild nachtleven heeft, biedt het plaatsje overdag voldoende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de kerkjes en gezellige steegjes in deze kustplaats. Af en toe even uitrusten kan hier ook, op een van de terrasjes in Albufeira of op het brede zandstrand. Tip: blijf op het strand tot de zonsondergang, romantiek gegarandeerd.

Probeer snelwegen te mijden

Op vakantie heeft u doorgaans alle tijd, probeer dit ook tijdens uw bezoek aan de Algarve te onthouden en maak geen haast. Hoewel u in ruim een half uur vanuit Albufeira naar Vila Nova de Milfontes kunt rijden via de snelweg, is het veel leuker om binnenwegen te nemen. Dit biedt u vaak een prachtig en uniek inkijkje in het landschap van de Algarve en tal van pittoreske dorpjes. Deze dorpjes zijn uitermate geschikt voor een korte pauze, onder het genot van een Portugees taartje of drankje.

Vila Nova de Milfontes zelf is een plek waar u vrijwel geen buitenlandse toeristen zult vinden. Het dorp trekt voornamelijk Portugezen, die hier hun vakantie doorbrengen. De prachtige baai aan de Portugese kust biedt u de mogelijkheid om te zwemmen, van de zon te genieten in de zomer of om een wandeling te maken door de omliggende natuur in dit gebied.