Het leven in Brazilië is goed

geplaatst op 11-04-2016
 Tweede woning 
alt

Brazilië heet volledig en officieel de Federale Republiek van Brazilië en ligt in Zuid-Amerika. Het grenst aan maar liefst 10 landen, te weten Argentinië, Bolivia, Colombia, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Aan het oosten van Brazilië grenst de Atlantische Oceaan. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en beslaat met 8,5 miljoen km2 bijna de helft van het Zuid- Amerikaanse continent.

Met zijn bekende prachtige stranden, het Amazonegebied, het heerlijke klimaat en de flamboyante, vriendelijke mensen is Brazilië erg geliefd als vakantiebestemming. Talloze toeristen vinden Brazilië en het leven aldaar zó geweldig, dat er vaak een (tweede) woning wordt gekocht. Op Recreatiewoning.nl. kunt u die mogelijkheid ook bekijken. Voor een vakantie- of recreatiewoning, als tweede huis wellicht, zijn vele opties mogelijk. Blader op uw gemak door het aanbod en krijg een idee van de prijzen en mogelijkheden.

Over Brazilië

Ver voor Christus werd Brazilië al bewoond door Indianen, maar vanaf 1530 kwam er een Portugese kolonisatie op gang. In de 18de eeuw kreeg dit steeds meer gestalte. Zo werd onder meer het Portugees als officiële landstaal ingevoerd, wat het vandaag de dag nog steeds is. Ook werden de eerste suikerrietplantages geplant om aan de vraag van suiker uit Europa te voldoen.

De hoofdstad, waar veel mensen onterecht aan Rio de Janeiro denken, is Brasilia. Het aantal inwoners heeft inmiddels de 200 miljoen ruim overschreden. Daarmee is Brazilië het land met het hoogste inwonertal in Zuid-Amerika en staat het wereldlijk op de vijfde plaats qua bevolkingsaantal. Bijna 90% van de mensen hangt de christelijke religie aan.

Amazonegebied

Het grootste regenwoud van de wereld, het Amazonegebied, ligt in Zuid-Amerika en beslaat een groot deel van Brazilië. De Amazone rivier, met een lengte van zo´n 6500 kilometer, mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. De grootste en meest bekende stad in dit gebied is Manaus. Van hieruit worden vele jungletrips georganiseerd, wat voor ecotoeristen een excursie naar het paradijs is. Met wel 15.000 verschillende diersoorten is een tocht door dit tropisch oerwoud het absolute hoogtepunt van een verblijf in Brazilië. Bekende zoogdieren in het Amazonegebied zijn jaguars, luipaarden, rivierdolfijnen en vele apensoorten. Ook herbergt het gebied kaaimannen en anaconda´s. Onder de bekende vogels komt u de papegaai, de kolibri en de toekan tegen. Een duik in de Amazone rivier kunt u beter uit uw hoofd laten: piranha's en sidderalen zwemmen hongerig rond!
Een ander natuurpark welke veel te bieden heeft en bovendien wat makkelijker te bereiken is vanuit Rio en populiare badplaatsen is de Pantanal, dit prachtige en diverse gebied is een bezoek tijdens de vakantie zeker waard.

Manaus is een levendige stad met vele theaters, shopping malls, restaurants en terrasjes. Een bezoek aan de Adolpho Ducke Botanical Garden, het Balbina Lake en het Janauari Lake Ecological Park mag in deze stad niet ontbreken.

Rio de Janeiro: stad, strand en carnaval

Iedereen kent wel de ansichtkaart met het beeld van Christus, die met gespreide armen uitkijkt en waakt over Rio de Janeiro. De bekende stranden Copacabana en Ipanema worden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Surfen, zwemmen en chillen: zien en gezien worden is daar het motto.

Ervaar tijdens een wandeling door de binnenstad de diversiteit aan mensen en gebouwen of slenter door de botanische tuin van Rio de Janeiro, waarna u buiten de hectiek van de stad van een lunch geniet op een terrasje in de botanische tuin.

Voetbalfans mogen een bezoek aan het wereldberoemde voetbalstadion Maracanã niet vergeten. Ook voor uitgaan en vertier zit u in Rio de Janerio meer dan goed. Nergens wordt zo uitbundig en feestelijk carnaval gevierd als in Brazilië. Praalwagens rijden door de straten van Rio de Janeiro, met op en om de wagens alleen maar goedlachse, prachtig uitgedoste, non-stop dansende mensen. Houd rond deze dagen natuurlijk wel rekening met extreme drukte en grotere kans op criminaliteit, diefstal en zakkenrollers.

São Paulo

São Paulo is met ruim 11 miljoen inwoners de grootste stad van Brazilië. Voor de liefhebbers van een wereldstad valt er genoeg te beleven hier. Het museu de Arte de São Paulo is één van de grootste musea van Zuid-Amerika. Hier hangen werken van beroemde schilders als Picasso, van Gogh, Appel en Gauguin. Archeologen halen hun hart op in het Archeologisch museum. De kathedraal van São Paulo is één van de grootste neogotische kathedralen ter wereld en zeker een bezoek waard. São Paulo heeft verder veel te bieden op cultureel gebied en staat bekend om zijn vele theaters, filmhuizen en kunstgaleries.

De watervallen van Iguaçu

Het nationale park Iguaçu ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en is beroemd om de imposante Iguaçu watervallen. De watervallen kunnen op plaatsen wel 2,7 kilometer breed zijn, waar het water van dik 80 meter onverstoorbaar de diepte in stort. Avonturiers hebben de mogelijkheid om onder de watervallen op de stroomversnellingen te raften. Het park staat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gruta do Lago Azul

Deze 'grot van het blauwe meer' is onderdeel van een grottenstelsel dat een van de grootst overspoelde grottenstelsel ter wereld is. Het heldere, blauwe water is meer dan 60 meter diep en bevat een groot aantal prehistorische schatten. Een expeditie in 1992 leverde een ongekende 'vangst' op van duizenden prehistorische botten. Daarbij zaten onder mee beenderen van sabeltand tijgers en reuzenluiaards.

Volgens de overlevering heeft niemand ooit de bodem van het 'blauwe meer' gezien, ondanks de vele duikexpedities die hier jaar in jaar uit worden ondernomen. De bodem moet zo'n honderd meter diep de grot in liggen, maar niemand heeft tot nu toe kunnen achterhalen waar die blauwe kleur van het water vandaan komt (het is typisch dat het water in de omgeving veel groener van kleur is). De beste tijd van de dag om de Gruta do Lago Azul aan te doen is vroeg in de ochtend; het zonlicht dat dan door de openingen naar binnen schijnt geeft prachtige kleurschakeringen.

Het leven in Brazilië is voortreffelijk

Wilt u meer weten over Brazilië of zelf ontdekken welke mogelijkheden dit prachtige land u te bieden heeft? Op Recreatiewoning.nl leest u meer over koop of huur van vele beschikbare woningen en appartementen. Wij nodigen u bij deze uit om op de desbetreffende pagina's uw misschien wel toekomstige huisvesting te bekijken!