Vakantie naar Italië

geplaatst op 06-01-2016
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Italië is het land van de pizza en de pasta, de unieke cultuur en het geweldige en heerlijke klimaat. Italië is een meer dan geschikt vakantieland voor een langdurige vakantie, maar ook voor een korte stedentrip.
Het aanbod van vakantiehuizen in Italië is ook breed en divers en in elke prijsklasse is een leuke accommodatie te vinden!
Reis door het land en bezoek de verschillende streken. Deze streken hebben allemaal hun eigen charme. De grote steden zijn meer dan geschikt voor een korte stedentrip, dan kan je denken aan Milaan, Rome of bijvoorbeeld Napoli. Ga op ontdekkingstocht en bekijk de historische hoogtepunten van steden als Florenco. Maak een foto bij de toren van Pisa en eet de beste pizza uit de stad. Ga aan het strand liggen bij de kust van Sicilië. Bezoek een voetbalwedstrijd van één van de Italiaanse hoogmachten, zoals Juventus, AC Milan en Internazionale.

Watersporten in Italië

Watersporters kunnen hun hart op in Italië, zeker bij de Venetiaanse Riviéra. Hier zijn prachtige stranden te vinden, waar je heerlijk kan duiken in het helderblauwe water. Duikers komen graag naar Italië, er is namelijk veel te zien in de Middellandse Zee. Nog nooit gedoken? Dan kan je ook kiezen voor een les met een ervaren instructeur. Je ziet de meest prachtige kleuren onder water, de meest bijzondere vissen en het is al met al een unieke belevenis. Als je wilt duiken, dan is Italië het land!

Natuur in Italië

Italië is natuurrijk land, natuurliefhebbers komen graag naar dit Zuid-Europese land. De grote gebergtes zijn voor vele een hele uitdaging, beklim de Dolomieten of ga sporten in de Alpen. De rust is heilig, maar er kunnen hier ook hele fietstochten worden gehouden.

Echte rust zal je vinden in de buurt van de meren, dan kan je denken aan het Como meer. De Vesuvius vulkaan trekt ook veel toeristen naar het land. Bekijk de stad Pompeii en zie je historische resten van dichtbij. Toscane is meer dan geschikt voor een lange wandeltocht langs de wijngaarden en de olijfbomen. 

Cultureel hoogstaand

Italië is een land met vele gezichten, vele charmes en hoogtepunten. Bezoek een oude stad, geniet aan het strand of wandel door het Colosseum. Italië is een katholiek land en dat is te merken aan de grote hoeveelheid aan kerken. Mocht je naar Rome gaan, dan moet er beslist ook een kijkje worden genomen bij de Trevi Fontein. De historische binnenstad is één van de mooiste wereldwijd. 

Italiaanse keuken

Italië is een land dat veel waarde hecht aan goed eten en drinken. Lunchen in Italië moet lekker rustig, maar wel goed. Kies voor een warme lunch, dan kan er gedacht worden aan overheerlijke pasta's of een goed gevulde panini. Het avondeten staat altijd laat op de avond gepland, met een goed wijntje erbij en een limoncello op het eind.