Veneto/Venetië

Veneto/Venetië

Regio in Italië

De regio Veneto is populair onder vakantiegangers. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de prachtige stad Venetië. Deze stad op het water heeft een uniek karakter en is dus de moeite meer dan waard.
Toch is het goed te weten dat als u een vakantiehuis in Veneto huurt er meer te doen en te beleven is dan alleen een bezoek te brengen aan Venetië stad. Het is een diverse regio met een kustlijn met prachtige zandstranden, een vlak gedeelte en ook een bergachtige streek. Als je een liefhebber bent van Italië, dan mag Veneto niet ontbreken op je lijstje van vakantiebestemmingen. Geniet van het authentieke karkater van het binnenland, bedwing de bergen, doe Venetië aan en laadt de accu op aan één van de vele zandstranden.


Toerisme

Boek een vakantiewoning in de regio Veneto en geniet van deze prachtige Italiaanse provincie. Of u nu een actieve of passieve vakantieganger bent, in deze regio kunt u uit de voeten. Er zijn prachtige zandstranden en als u een appartement aan de Italiaanse kust huurt kunt u er van uit gaan dat het genieten is.
Maar ook als u liever actief bezig bent is het prima toeven in Veneto, de natuurgebieden zijn prachtig en lenen zich prima om te wandelen. Uitdaging nodig tijdens de vakantie in dit deel van Italië ? Trek de bergen eens in, vergeet niet uw wandelschoenen mee te nemen !
Stedenliefhebber, geen probleem, doe een dagje Venetië aan. Denk er wel aan dat het in het hoogseizoen hier erg druk is, het is dan ook aan te raden om vroeg in de morgen dan ook present te zijn. Een andere supertip is Verona. Deze prachtige stad met veel historisch schatten en een prachtige oude binnenstad is een parel.

Provincie

Veneto/Venetië

Oppervlakte

18.260 km2

Aantal inwoners

Hoofdstad

Venetië