Waarom het inhuren van een makelaar het leven makkelijk maakt

geplaatst op 27-09-2022
 Tweede woning 
Of het nu gaat om het verkopen of kopen van een recreatiewoning, er komt altijd meer bij kijken dan je denkt. Natuurlijk is hierin de inrichting of de verhuizing van spullen van groot belang. Maar als we een stapje terug doen, dan is het natuurlijk ook van belang hoeveel er precies moet worden betaald voor een woning. En hoe die woning überhaupt bij iemand terecht komt. Al deze laatstgenoemde taken liggen voor een groot deel bij een makelaar. Wij vertellen jou wat zo’n persoon toevoegt en waarom het inhuren van deze makelaar het leven een stuk eenvoudiger maakt.
alt

Wat zijn de taken van een makelaar?

Voor we jou gaan vertellen waarom het gebruik maken van een makelaar nu zo handig is, gaan we eerst even kort in op wat zo’n makelaar nu precies doet. Ten eerste vind je in bijna elke gemeente wel een makelaar. Ben jij op zoek naar een makelaar in Apeldoorn? Grote kans dat je er eentje vindt. 

Een makelaar kan je als het ware zien als een adviseur bij de aankoop of verkoop van huizen of bijvoorbeeld onroerend goed. Daarin hoort onder andere het volledig analyseren van de markt en uiteraard het nodige onderzoek. Ook zorgt een makelaar ervoor dat jij een bezichtiging kunt doet of dat er een lijst wordt opgesteld van mensen die een kijkje kunnen nemen in jouw woning. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van dingen waarvoor het inhuren van een makelaar zeer geschikt is. Waarom een makelaar nog meer geschikt is, lees je hieronder.

  1. Een groot netwerk

Eén van de grootste voordelen van een makelaar is dat deze een bijzonder groot netwerk heeft. Dit heeft als voordeel dat een makelaar bijna altijd en overal mensen kent die eventueel geïnteresseerd kunnen zijn in jouw te verkopen woning. Aan de andere kant heeft een makelaar vaak een goed beeld op huizen die in de toekomst in de verkoop komen te staan. Hier kunnen zij jou eventueel over tippen, waardoor jij de eerste bent die een bod kan uitbrengen.

  1. Kennis van huizen

In het geval van het kopen van een recreatiewoning is het altijd handig dit samen met een makelaar te doen, aangezien deze persoon een veel beter beeld heeft van een recreatiewoning. Waarschijnlijk ziet de makelaar al vrij snel of er bijvoorbeeld iets mist, waardoor er iets met de prijs van de recreatiewoning zou kunnen worden gedaan. Dit kan je zomaar duizenden euro’s schelen, terwijl je hier zelf nooit achter zou zijn gekomen. Dit werkt ook andersom. Heb jij een recreatiewoning met iets heel speciaals? Dan kan een makelaar ervoor zorgen dat je misschien helemaal het onderste uit de kan kunt halen.

  1. Tijdsbesparing

Het kopen of verkopen van een recreatiewoning gaat in veruit de meeste gevallen niet over één nacht ijs. Dit wil zeggen dat je er waarschijnlijk bijzonder veel tijd aan kwijt bent. Een makelaar kan hierin voor enige vorm van verlichting zorgen door meerdere taken uit handen te nemen. Hierdoor hoef jij niet per se hele dagen vrij te nemen van werk en weet je dat de gedane taken op een goede manier worden uitgevoerd.

  1. Een dure makelaar is taboe

Laten we vooropstellen dat een makelaar absoluut niet gratis is en dat je hier in veel gevallen meer aan kwijt bent dan je zou willen. Er is echter één grote maar! De kans is bijzonder groot dat een makelaar ervoor zorgt dat jij duizenden euro’s kunt besparen. En dit is waarschijnlijk niet het geval wanneer je alle taken volledig op jezelf neemt. Daardoor zul je onderaan de streep hoogstwaarschijnlijk goedkoper uit zijn als jij gebruikt maakt van de diensten van een makelaar.

  1. Makelaars zijn zakelijk

Het kopen of verkopen van recreatiewoningen gaat om bijzonder veel geld. Hierin is het belangrijk dat je het gevoel soms maar even achterwege moet laten en vooral met het verstand te kiezen. Het voordeel van een makelaar is dat deze niet emotioneel verbonden is met een huis. Hierdoor blijft de makelaar te allen tijde zakelijk, wat normaal gesproken alleen maar van positieve invloed is op de uiteindelijke prijs van een woning.

Op naar een ontspannen proces

 

Na het lezen van dit artikel is hopelijk duidelijk dat het inhuren van een makelaar voor het kopen of verkopen van jouw recreatiewoning een bijzonder goed idee is. Het gaat je uiteindelijk zeker geld schelen, waarbij je ook nog eens voor een groot deel ontzorgd wordt. Dit alles zorgt ervoor dat het gehele proces van verkopen of aankopen van de woning ontspannen verloopt, zonder dat jij er zelf aan onderdoor gaat.