Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen Land in Amerika

Officieël bestaan de Nederlandse Antillen niet meer. Dit is zo sinds 10 oktober 2010. 

De eilanden Curaçao en Sint Maarten zijn vanaf deze datum verder gegaan als zelfstandige landen binnen het Nederlandse koninkrijk. Aruba behoort al langere tijd niet meer tot de Antillen.

De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn voortaan bijzondere gemeenten van Nederland. Toch gaan wij op deze informatie pagina nog uit van het vroegere stelsel. Dit, omdat de Nederlandse Antillen toch erg ingeburgerd is bij de vakantieganger.

De Nederlandse Antillen liggen in de Caribische Zee. Het leuke van de eilanden is dat elk eiland zijn eigen identiteit heeft. Dit maakt het voor de toerist ook interessant om tijdens zijn vakantie ook een uitstapjes te maken naar een ander eiland.


Natuur

De Nederlandse Antillen hebben een zogenaamd tropisch klimaat. Hierdoor heeft het zijn geheel eigen natuur. Er is niet al te veel vegetatie te vinden op de eilanden en de verschillende soorten die er wel voorkomen zijn voornamelijk struikgewassen, lage boomsoorten en cactussen.

Op het gebied van dierensoorsten zijn de Antillen beter bedeeld en kunnen ze de natuurliefhebbers veel meer bieden. U kunt er veel felgekleurde tropische vogels spotten. Maar ook hagedissen, leguanen en prachtige flamingo's.

Vooral de kleurenpracht zal de vakantieganger imponeren.
Ook kunt u op de Nederlandse Antillen schitterend snorkelen en zo de mooiste vissen van zeer dichtbij bewonderen. En als u een duikbrevet heeft is het een aanrader om eens wat dieper te duiken. De diversiteit aan vissen is uniek.

Groot voordeel van de ABC eilanden is dat ze buiten de orkaangordel liggen.

Land

Nederlandse Antillen

Oppervlakte

980 km2

Hoogste punt

Inwoners

Circa 240.000

Taal

Valuta

Gulden

Tijdverschil

Klimaat

Subtropisch klimaat

Hoofdstad

Willemstad

Aanbod in Nederlandse Antillen