Limousin

Limousin

Regio in Frankrijk

Limousin is een regio die redelijk centraal in Frankrijk is gelegen. Het is een relatief klein gebied en ook dunbevolkt. Voor mensen die de vakantie willen doorbrengen op een rustige locatie en liefhebber zijn van het buitenleven dienen niet te lang na te denken en snel een vakantiehuis te huren in Limousin.
Groen is de kleur die de boventoon voert in deze Franse streek. De glooiende heuvels en de prachtige bossen zullen zelfs de meest verwende wandelaar in vervoering brengen. De regio Limousin is een waar wandelparadijs! Het landschap bestaat uit groen ook uit kleine maar o zo authentieke dorpjes, u heeft het gevoel dat u één van de eerste toeristen bent die het desbetreffende plaatsje aandoet.
De Limousin is opgedeeld in drie departementen, dit zijn Corrèze, Haute-Vienne en Creuse. Het leuke is dat elk van deze gebieden zijn eigen unieke eigenschappen hebben. De hoofdstad van de regio is trouwens Limoges, hier heeft Limousin in feite zijn naam aan te danken.


Toerisme

Het aanbod van vakantiewoningen in de Limousin is landelijk gelegen. Verwacht geen grote vakantieparken in dit deel van Frankrijk. Maar kleinschalige en duurzame urbanisaties van hooguit enkele huisjes met veel karakter.
De mensen die in de Limousin de vakantie doorbrengen zijn veelal geoefende wandelaars en hebben dikwijls ook al de nodige kilometers op de tweewieler in de benen. Er zijn fraaie natuurparken te vinden door de regio heen, hier kunt u perfect wandelen. Met de fiets kunt u  natuurlijk een wat groter gebied bestrijken en ervoor kiezen een bepaalde streek te verkennen. Er zijn meerdere riviertjes te vinden waar u evenwijdig mee kunt fietsen en zodoende een prachtige groene omgeving afwisselt met een bezoek aan plaatsen als Tulle, Guéret of toch de regiohoofdstad Limoges.
Lekker op je eigen wijze invulling aan je vakantie in Limousin geven. En laten we eerlijk zijn, daar draait het toch ook om. Niets moet en alles mag dat is wat dit gebied van Frankrijk uitstraalt.
Dus als u eens wilt afwijken van de gebaande paden en de vakantie wil doorbrengen in een gebied wat onbekend is bij het grote publiek dan is de Limousin een uitstekende keuze. 

Provincie

Limousin

Oppervlakte

17.000 km2

Aantal inwoners

circa 750.000

Hoofdstad

Limoges