Ostsee

Ostsee

Regio in Duitsland

De Ostsee regio in Duitsland is een gebied welke zich perfect leent voor een gezinsvakantie. Deze streek zal vooral buitenmensen erg aanspreken. De kenmerken van deze Duitse provincie zijn zandstranden, meren, veel ruimte en fantastische natuur. Als u met uw kinderen de vakantie aan de Ostsee wilt doorbrengen dan hebt u de zekerheid dat uw kroost zich niet gaat vervelen. Er zijn diverse leuke badplaatsen, Heringsdorf en Ahlbeck zijn hiervan goede voorbeelden. De stranden zijn het hele jaar door in trek en ongeachte het jaargetijde zijn er dan ook voldoende activiteiten waaraan u deel kunt nemen. Huur eens een vakantiehuis in het Ostsee gebied. Het eiland Usedom is bijvoorbeeld een pareltje. Ideaal voor recreanten die willen genieten van natuur en tegelijkertijd ook een vleugje cultuur tot zich willen nemen. Een perfecte bestemming voor het doorbrengen van een minivakantie bij onze oosterburen.


Toerisme

Wie de vakantie doorbrengt aan de Ostsee zal waarschijnlijk al na enkele dagen om zijn. Dit deel van Duitsland is relatief onbekend bij veel Nederlanders maar tegelijkertijd heeft het zoveel te bieden. Er is maar één manier om erachter te komen. Dat is één van de leuke particuliere vakantiewoningen in het Ostsee gebied te reserveren.
Je kunt enerzijds genieten van de rust langs een meer. Hier kun je heerlijk uitwaaien of een fietstocht maken en een stukje van het binnenland verkennen.
Maar in de regio Ostsee zijn ook steden als Rostoch, Stralsun en Wismar te vinden. Het verleden van deze oude Hanzesteden is nog steeds voelbaar en het authentieke karakter van deze plaatsen kunnen doorgaans de toeristen goed bekoren. Huur een vakantiehuisje in Panker, Sierksdorf of Scharbeutz en ervaar de unieke rust. In de zomermaanden is de Ostsee overigens ook een prima plek voor zonaanbidders. Het klimaat in dit gebied is het beste van heel Duitsland. Dus waarom nog langer twijfelen? Neem de proef op de som en ervaar dit unieke gebied aan den lijve!

Provincie

Ostsee

Oppervlakte

Aantal inwoners

Hoofdstad

Kiel