Costa Calida

Costa Calida

Regio in Spanje

De Costa Calida is een minder bekend stukje Spanje. Toch is het juist hier waar je nog het echte authentieke Spaanse leven tegenkomt. Inmiddels is het wel zo dat steeds meer toeristen erachter komen dat de Costa Calida een prachtige plek is om de vakantie door te brengen. Wie hier eenmaal een vakantiehuis heeft gehuurd komt over het algemeen vaker terug naar deze regio. Of sterker nog; ze kopen zelfs een eigen recreatiewoning aan de Costa Calida. Voor zowel de huur- als koopsector gaat hier op dat verhouding van prijs en kwaliteit prima voor elkaar is.
Het is dan ook aan u om dit prachtige stukje Spanje te ontdekken!


Toerisme

Mensen die overwegen de vakantie eens door te brengen aan de Costa Calida maar niet goed weten wat er allemaal te doen is in deze streek, kunnen wij direct geruststellen. Er is zoveel te zien en te doen in dit deel van Spanje dat u aan één vakantie op zeker niet genoeg heeft.
Wat de Costa Calida absoluut uniek maakt is de Mar Menor, dit is de grootste binnenzee van geheel Europa en door de perfecte temperatuur van het zeewater en de prachtige zandstanden die hier te vinden zijn maakt dit een hotspot voor toeristen die willen genieten van zon, zee en strand. Doordat deze zee redelijk kalm is maakt het de perfecte plek voor waterrecreatie voor het hele gezin.
In de binnenlanden van de Costa Calida zijn diverse natuurparken te vinden die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. Dus wilt u ook in Spanje lekker actief zijn, dan is dat geen enkel probleem.
De Costa Calida heeft door de prettige zomers en de milde winters ook in toenemende mate interesse van mensen die overwegen hier een 2de huis aan te kopen. Vooral vijftigplussers zijn gebaat bij het gezonde klimaat en kiezen ervoor om hier een deel van de zomer door te brengen en daarnaast ook nog eens enkele maanden te overwinteren.
De infrastructuur van de Costa Calida is prima voor elkaar en de Internationale luchthavens van Murcia en Alicante zorgen ervoor dat er prima vliegverbindingen zijn.

Provincie

Costa Calida

Oppervlakte

Aantal inwoners

Hoofdstad

Murcia