Limburg

Limburg

Regio in België

Ook België heeft zijn Limburg, boek hier eens een vakantiewoning

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in Belgisch Limburg huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in het Limburg van België kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


Belgisch Limburg, prachtige regio voor het huren van een vakantiehuisje

Net over de grens van Nederland ligt de provincie Limburg, zoals de naam als zegt was dit vroeger één provincie met die aan de Nederlandse zijde van de grens. Het glooiende landschap is dan ook aan Belgische zijde erg kenmerkend. Geen wonder dat dit een populaire regio is om in dit deel van België een vakantiehuis te huren. Belgisch Limburg is een provincie waar voor de vakantieganger verschillende dingen te doen zijn. Het heeft enkele leuke steden en dorpjes, een prachtige natuur en ook voor een vakantie met de kinderen is er in Limburg voldoende te beleven. Het huuraanbod van vakantiewoningen is dan ook zeer divers.

Vakantiehuis in de natuur boeken ? Dan is vakantie in het Limburg van België de plek
Als u een natuurliefhebber bent en de natuur ook een belangrijk bestandsdeel van uw vakantie moet uitmaken. Dan is de Belgische provincie Limburg de plek voor u om een bungalow te huren.
Vooral als uw van wandelen of fietsen houdt moet u deze leuke regio aandoen. Een leuk chalet huren in het groen is dan misschien wel een goede optie. Er zijn vele wandelpaden en fietspaden in Limburg te vinden, verharde en onverharde. Dus ook voor de wat gevorderde wandelaar kunt u uw hart ophalen. En ook de mountainbike kunt u gerust meenemen, of anders wellicht huren op uw vakantiepark, deze kunt u dan bij uw vakantiewoning stallen. De diverse routes leidden u door bossen, velden en langs rivieren. Maar ook door leuke toeristische dorpjes.
Ook het nationale park de Hoge Kempen moet u aandoen tijdens uw vakantie in Belgisch Limburg. Ook voor de paardenliefhebbers is dit deel van België een perfecte uitvalsbasis. Op sommige vakantieparken kunt u zelfs ter plekke een paard huren. Het is dan ook mogelijk één van de leuke vakantiehuisjes te huren welke zich binnen de grenzen van het natuurpark bevinden.
Kortom voor een actieve vakantie moet u in de provincie België van onze zuiderburen zijn.

Tijdens uw vakantie in Belgisch Limburg een leuk stad bezoeken
U bent een stedenliefhebber en ook als u op vakantie bent wilt u graag nog een stedentripje hierin verwerken. Ook dit kan in Belgisch Limburg, de stad Hasselt is een echte aanrader. Toeristen zullen zich hier prima een dag kunnen vermaken tijdens de vakantie in België.
Er is hier voldoende te beleven, er zijn talrijke oude gebouwen te bezichtigen en voor de vakantiegangers zijn er ook leuke museums om aan te doen. Ook het winkelen kan op hoog niveau in deze authentieke stad, diverse leuke winkeltjes zijn er te vinden. Maar culinair spant Hasselt de kroon van het toch al Bourgondische België. Er zijn diverse restaurants te vinden waar u zeer uiteenlopend kunt eten. Dit is ook een aanrader om te doen in Hasselt, met een gevulde maag zult u tegen de avond weer terugreizen naar uw vakantiehuis in Belgisch Limburg.

Een vakantiewoning huren voor het hele gezin in het Limburg van België
Ook voor een vakantie met het gezin of  zelfs de hele familie is de Belgische provincie Limburg een prima locatie. Er zijn dan ook diverse vakantieparken waar u een leuk zomerhuis kunt huren. Een populaire plek om met uw kinderen naar toe te gaan is het indoor Plopsa land in Hasselt. Hier zullen vooral jongere kinderen een erg naar hun zin hebben. Maar er zijn ook themaparken voor de wat oudere kroost. Een educatief museum bezoeken kan ook erg leuk zijn voor u en uw kinderen. Ook zijn er een aantal prachtige bungalowparken welke zich met name richten op een gezin met kinderen. U kunt hier een prachtige vakantie doorbrengen. Het aanbod van vakantiehuizen is vaak ook erg diverse op deze recreatieparken, een leuk huisje huren in Belgisch Limburg mag dus geen enkel probleem zijn.
Wat voor vakantie u ook zoekt en welke accommodatie ook uw voorkeur heeft. Het moet al vreemd zijn als u niet een perfect tijd gaat beleven in het Limburg van België.


Toerisme

Provincie

Limburg

Oppervlakte

2.422 km2

Aantal inwoners

838.508

Hoofdstad

Hasselt