Duitsland

Duitsland

Duitsland Land in Europa

De toenmalige muur tussen oost- en west Duitsland is jaren geleden al gesloopt, toch zijn er in dit land ontelbare tegenstellingen te vinden. Het heeft prachtige bossen, unieke gebergten, talloze rivieren en meren. Daarnaast heeft Duitsland ook een bedrijfsregio welke beter bekend is als het Ruhrgebied. Wanneer u natuurliefhebber of vakantieganger bent is dit waarschijnlijk niet uw favoriete plek, toch hoort ook deze streek onmiskenbaar bij het huidige Duitsland. En ook hier is het toerisme in opkomst.
Er zijn tegenwoordig talloze vakantiehuizen in Duitsland te vinden die u als particulier rechtstreeks kunt huren.

Als u van wandelen houdt, dan bieden plaatsen als het Zwarte Woud of het Beierse Woud genoeg soelaas. In het uiterste zuiden van Duitsland kunt u zelfs de noordelijke Alpen al intrekken. Hier kunt u als particulier ook uit een fraai aanbod van vakantiehuizen kiezen. Als u een stadsmens bent, dan zijn er prachtige steden om te verkennen, natuurlijk de metropool Berlijn, maar ook steden als Hamburg, Bremen, München, Dresden en Leipzig zijn de moeite meer dan waard. Ook op dit vlak zijn er dus verschillende mogelijkheden in Duitsland om voor te kiezen.

Kortom: Duitsland is een land wat voor bijna iedere bezoeker wel iets unieks in petto heeft.
Steeds meer mensen kiezen voor het huren van één van de particuliere te huur aangeboden vakantiehuizen in Duitsland. Zij huren bijvoorbeeld een vakantiehuisje in Kronenburg. U kunt hier een lekker rustige vakantie beleven, maar als u een actieve vakantieganger bent is er ook voldoende uitdaging om uw vakantieperiode tot een succes te maken.
Toeristen die vaker bij onze oosterburen op vakantie zijn gegaan en het hier dusdanig goed bevalt gaan soms over tot aankoop van een tweede woning in Duitsland. En geef ze eens ongelijk!


Natuur

Als natuurliefhebber op vakantie naar Duitsland.
Veel mensen gaan vooral om de natuur naar onze oosterburen toe.

Het land variërt van laagvlakte tot aan een bergachtig landschap. Het noorden van Duitsland kenmerkt zich door een tamelijk vlak landschap. Naarmate we meer afdwalen naar het zuiden wordt het landschap steeds heuvelachtiger en in een regio als Beieren kunnen we wel stellen dat het zelfs uitloopt naar een bergachtig gebied. 
Kijk dus eerst wel goed wat voor landschap u aanspreekt voordat u een vakantiehuis huurt in Duitsland.

Verder treft u in Duitsland veel bossen aan, akkerbouw en weidegronden en diverse rivieren die door het Duitse landschap meanderen. 
Als u natuurliefhebber bent en van fietsen en wandelen houdt, dan zult u waarschijnlijk een prima vakantie hebben in Duitsland.

Land

Duitsland

Oppervlakte

357.000 km2

Hoogste punt

Zugspitze 2963 meter

Inwoners

Circa 82.500.000

Taal

Duits

Valuta

Euro

Tijdverschil

Klimaat

Van gematigd tot koud

Hoofdstad

Berlijn