Portugal

Portugal

Portugal Land in Europa

Portugal heeft een verassend afwisselend landschap. Het noorden kunt u wat dat betreft dan ook niet met het zuiden vergelijken. Zowel in klimaat, cultuur, landschap en culinair verschillen de regio's nog al van elkaar. De vakantieganger die een rondreis maakt door dit land gelegen op het Ibersich Schiereiland, zal dit ook zeker ervaren. Portugal is het bezoeken gewoonweg meer dan de moeite waard!

Het land heeft een roerig verleden en door allerlei ontdekkingreizen zijn er ook allerlei invloeden van buitenaf in het land verwerkt. Ook de Moorse overheersing is vooral in Zuid-Portugal goed waar te nemen. U zult als toerist iedere keer weer nieuwe invloeden opdoen, dit maakt Portugal tot een land wat u zeker zal bekoren.
Dus breng er eens een vakantie door zodat u het land zelf kunt ervaren. 
Huur een vakantiehuis in Portugal en ga een onbekommerende tijd tegemoet!


Natuur

Portugal mag vooral in vergelijking met zijn buurland Spanje een groen land worden genoemd. In het noorden zijn veel loofbomen.

Naarmate u meer naar het zuiden van Portugal reist, ziet u de vegetatie veranderen. Vooral in het zuiden zijn er veel fruitbomen. Dit komt vooral door het het warmere klimaat.

Door Portugal lopen ook een aantal belangrijke rivieren zoals de Rio Douro en de Rio Teja. En vooral in het noorden en midden van het land zijn er diverse gebergten waar u heerlijk kunt wandelen of andere activiteiten kunt ondernemen.
Veel mensen zijn zo verkocht aan het land geworden dat ze een tweede woning in Portugal hebben aangeschaft. Als bekend met het land bent zal dat vermoedelijk maar weinig bevreemding opwekken.

Land

Portugal

Oppervlakte

92.000 km2

Hoogste punt

Serra da Estrela, 1993 meter

Inwoners

circa 10,4 miljoen

Taal

Portugees

Valuta

Euro

Tijdverschil

1 uur vroeger

Klimaat

Noorden: groen/koel, binnenland + zuiden warm

Hoofdstad

Lissabon